Seferihisar Belediyesi Gastronomi Rotasıyla yerel lezzetleri tanıtacak

Seferihisar Belediyesi Gastronomi Rotasıyla yerel lezzetleri tanıtacak

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, ilçenin lezzetlerini ön plana çıkaracak, Seferihisar Gastronomi Rotası hakkında açıklama yaptı.

ASYA YAŞARİKİZ / MEDYA EGE - Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar'ın yöresel lezzetlerinin Gastronomi Rotası ile tanıtılacağını duyurdu.

1920x1080-74.jpg

Seferihisar'a gelen ziyaretçiler için oluşturulacak Gastronomi Rotası ile, ziyaretçilerin, Seferihisar'ın yöresel lezzetlerine kolayca ulaşabilmesi sağlanacak. Sürdürülebilir ürünler kullanan restoranları kapsayacak olan rotada, şef mutfakları, şarap evleri, bağları yer alacak. Gastronomi Rotasının yer aldığı bir web sitesi oluşturulacak ve qr kod oluşturularak da ziyaretçilerin yöresel ürünlere kolay ulaşımı sağlanacak.

341143157-745805633891702-1372680274084674191-n.jpg

Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Gastronomi Rotası'nın içeriğine ilişkin şunları aktardı; "Ürünlerin mevsimsel ve bölgenin yöresellerine uygun olması. Tarladan sofraya kavramının vurgulanması. Sıfır atık mutfak terimini öne sürerek sürdürülebilir gıda olgusunu ön plana çıkarmak. Zeytinyağı, Ege otları, Seferihisar yöreselleri, deniz mahsulleri, şarapçılık ile bağcılık. Buna ek olarak Seferihisar’ın sahip olduğu özel ürünlerinin restoran şeflerimiz tarafından kullanılması. Şefin özel ürününün bulunması ve menüye eklenmesi. Restoranlar ile işbirliği."

28999218-2e05ec-680x454.jpg

Öte yandan Başkan Yetişkin "Seferihisar Gastronomi Rotası’nı hep birlikte keşfetmeye bekliyoruz" cümleleri ile davette bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum