Seferihisar Belediyesi satmaya doymuyor

Seferihisar Belediyesi satmaya doymuyor

Satılacak yerler arasında okul ve yeşil alan olarak kullanılan arsalar da var...

Gayrimenkul satışlarıyla İzmir ve Türkiye'nin gündemine oturan Seferihisar Belediyesi, bu alandaki "icraatlarına" yenilerini eklemek için harekete geçti. İlçe sınırları içerisinde satmak için yeni yerler belirleyen belediye bu konuda fiyat artışına giderken satılacak yerler arasında okul ve yeşil alan olarak kullanılan arsaların olması dikkat çekiyor.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Belediye Meclisi'nden Maliye ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na borçlarını gerekçe göstererek aldığı özel yetki ile belediyeye ait arazilerin satışı yetkisini kullanmaya devam ediyor. İlçede tartışmalara neden olan satışlarda ilçenin çeşitli yerlerinde çok sayıda taşınmaz satışa çıkarılmasının ardından yeni yerler için harekete geçen Başkan Soyer, tespit ettiği 38 yeni arazi için fiyat araştırması yaptığı ortaya çıktı. Bütünşehir yasası ile Seferihisar'a mahalle olarak bağlanan Ulamış, Düzce, Turgut, Beyler, Kavakdere, Gödence, Gölcük, Orhanlı, Payamlı ve Çamtepe köyleri ile Hıdırlık, Tepecik ve Sığacık mahalelerinde bulunan  inde bulunan araziler arasında 3 yer var ki çok dikkat çekiyor.

OKUL ARAZİSİ VE YEŞİL ALANI DA SATACAK!

Söz konusu 38 arazi içinde kalan yerlerden biri olan Ürkmez Mahallesi Mersin Alanı bölgesindeki 2 bin 815 metrekarelik arsa dikkat çekiyor. Kent içi imarın olmazsa olmazı olan 1/1000 ölçekli imar planında okul alanı olarak belirlenen ve üzerinde ilköğretim okulu bulunan bölgede yer alan arazinin satış listesinde yer almasına fiyat belirlenmesi talep edilen emlakçılar bile şaşırdı. Üzerinde otel olan arazileri "belediye işletmecilik yapamaz" diyerek satan Seferihisar Belediyesi'nin okul arazisini satma düşüncesi ilçede de tepki topladı. 

Listede dikkat çeken diğer iki bölge ise Tepecik Mahallesi Gemisuyu muhitinde bulunanan 6 bin 550 metrekarelik arsa ile Hıdırlık Mahallesi Hıdırlık Caddesi üzerinde yer alan bin 144 metrekarelik arsa. 1/1000 ölçekli imar planlarında park alanı olarak gösterilen bu arazilerden Tepecik Mahallesi Gemisuyu bölgesindeki alan ile ilgili bölge sakinlerinin söz konusu alanda yer alan yazlık sitenin yapımı sırasında uygulanan imar uygulamaları ile site maliklerinden alınıp yeşil alan yapıldığı iddiası dikkat çekiyor.

BORÇ NE ZAMAN KAPANACAK?

Bu arada Seferihisar Belediyesi sadece turizm cenneti sayılan Sığacık Akkum bölgesindeki sadece iki dev satış ile yaklaşık 30 milyon TL kazanırken Seferihisar halkı Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başlattığı satışların ve buna gerekçe olarak gösterilen Maliye ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan borç miktarının ne zaman biteceğini merak ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.