Seferihisar Belediyesi'ne Plaj İsyanı

Seferihisar Belediyesi'ne Plaj İsyanı

Seferihar'daki Akarca Halk Plajı'nın Belediye tarafından her yıl yeni bir bölümünün özel işletmelere verilmesine isyan eden Seferihisarlılar, plajın parasız ve güvenli kullanmalarını engellenediği gerekçesiyle imza kampanyası başlattı.

Plajın her yıl daraldığını ifade eden bölge sakinleri, plaja market açıldığını, açılan marketin plaj kısmına şezlong yerleştirdiğini ve bunları ücretli kullandırdığını hal böyle olunca da plajdan yararlanamadıklarını söyledi. 

Kullanabilen tek alana rüzgar sörfü işletmesi

Durumdan rahatsız olan Seferihisarlılar "Akarca Sahili Halkındır - Ticarileştirilmemelidir"  başlıklı bir bildiri altına imza toplayarak , bölgede halkın rahatça kullanabildiği tek alanın içine rüzgar sörfü işletmesi kurulduğunu, bu işletmenin de denizi ve plajı işgal ettiğini söyledi. Rüzgar sörfü işletmesinin aynı zamanda acemi eğitimi verdiğini ve bunun da yüzenler için büyük bir sıkıntı yarattığını belirten Seferihisarlılar, halk plajının halka ait olması gerektiğini vurgulayarak Seferihisar Belediyesi ve Seferihisar Kaymakamlığı'na çağrıda bulundular.

İşte o bildiri:

AKARCA SAHİLİ HALKINDIR- TİCARİLEŞTİRİLMEMELİDİR
Bizler Akarca halk plajından yararlanan site sakinleriyiz. Bu plaja dışarıdan gelen birçok insanların olduğunu da görüyoruz.
Bu plajın her yıl yeni bir bölümü özel işletmelere verilerek, halkın ücretsiz yararlanması engelleniyor. Bu işletmeler, sahili işgal ettikleri gibi denizi de işgal ediyorlar. Önlerinde denize girilmesini engelliyorlar.
3621 sayılı kıyı yasasının 5. Maddesine göre
“Kıyılar, devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Kıyılar, herkesin eşit ve serbest yararlanmasına açıktır.
Kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada kamu yararı gözetilir.”
Hükmü varken sahiller giderek bizlere kısıtlanmaktadır.


SEFERİHİSAR KAYMAKAMLIĞINA VE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ÇAĞRIMIZDIR.
1-BÖLGEDEKİ İŞLETMELER kendi önlerindeki kıyının mülkiyeti kendilerine aitmiş gibi şezlong ve şemsiyelerle kapatmamalıdırlar
2-Halk plajını içinde bulunan RÜZG R SÖRFÜ işletmesi, sahili ve denizi işgal etmekle birlikte, çoğu kez acemi eğitimi yapmakta bu eğitim sırasında yüzenler risklerle karşılaşmaktadır. Başka bir yere taşınmalıdır.
3- halk plajında açılan BÜFE önüne şezlong ve şemsiyeler koyarak  bunları ücretli kiraya vermektedir. Halk ücretsiz yararlanmalıdır.
AKARCA HALK PLAJINDAN YARARLANAN SAKİNLER OLARAK;
 HERKESİN EŞİT VE SERBEST YARARLANMASI HÜKMÜNE UYGUN OLARAK,  DURUMU YETKİLİ VE SORUMLU KURUMLARA BİLDİRİRİZ"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.