Seferihisar doğum gününü kutluyor​

Seferihisar doğum gününü kutluyor​

Seferihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törene İzmir Vali Yardımcısı Kaymakam vekili Barış Demirtaş, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Sel, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Atilla Sertel, Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören, Seferihisar Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile devam etti.

Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Bugün 11 Eylül doğum günümüz, bugün Seferihisar’ın düşman işgalinden kurtulduğu, kahramanlık destanının yazıldığı gündür. 11 Eylül 1922 günü takvimlerde Seferihisar’a ayrılan bir gündür. 1923 yılında imzalanan Lozan Antlaşması ile ülkemizin Misak-ı Milli Sınırları çizilerek emperyalist savaşın işgalinden kurtulduk. O gün bugündür çocuklarımız, vatanımızın kahramanlık destanları ile büyüyerek geleceğe umutla bakıyor. Bugün de her gün olduğu gibi Atamıza ve silah arkadaşlarına minnet duyuyor ve emanetlerine ilelebet sahip çıkacağımıza söz veriyoruz” dedi.

0-(6)-111.jpg

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören Albay Çolak İbrahim Bey Anıtı’na çelenk bırakılması ve ilçe şehitliği ziyareti ile sona erdi. 

Kurtuluş coşkusu etkinlikleri Sığacık Kaleiçi’nde saat 19.00’da düzenlenecek Seferihisar temalı cam işleme sergisi açılışı ile devam edecek.​

0-(7)-093.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.