Seferihisar Gazeteciler Derneği'nden manifesto!

Seferihisar Gazeteciler Derneği'nden manifesto!

4 Eylül 2020 tarihinde faaliyete başlayan Seferihisar Gazeteciler Derneği ‘’Etik Gazetecilik Manifestosu’’ yayınladı.

Gazetecilerin tek bir çatı altında toplanması, basın çalışanları arasında birlik ve beraberliğin sağlanması gazetecilerin, medya alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin, gazetecilik faaliyetlerini devam ettirmeleri, kapasitelerini güçlendirmeleri ve Seferihisar’daki çoğulcu medyanın oluşumunu desteklemeyi amaçlayarak 4 Eylül 2020 tarihinde faaliyete başlayan Seferihisar Gazeteciler Derneği ‘’Etik Gazetecilik Manifestosu’’ yayınladı.

Basın, ifade özgürlüğü ve halkın haber alma hakkının teminatı olarak doğru, güvenilir ve tarafsız haber yapmayı odağına alan manifesto Seferihisar’da faaliyet gösteren gazeteciler ve kurumlar tarafından imzalandı.

65803875-2895543327126604-1809391871227592704-n.jpeg

Manifesto hakkında konuşan Seferihisar Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Karabulut; ‘’Seferihisar’ın gazetecilik tarihi ilçenin tarihi gibi oldukça eskiye dayanıyor. Uzun yıllara dayanan bir kültür var burada. Bu kültürün temel taşı ise her zaman gazeteciliği mesleğin etik kurallarına uygun şekilde yapmak olmuştur. Bu manifesto ile yıllara yayılan deneyim ortak bir mutabakata varılarak yazıya döküldü. Seferihisar’ın gazetecilik kültürünü devam ettirecek bizden sonraki nesiller için de bir belge oluşturmak istedik. Hedefimiz ilçemizde gazetecilik faaliyeti yapan tüm kişi ve kurumların tutum belgesi niteliğindeki bu manifestoya imzacı olmasıdır.’’ Dedi.

Manifestonun ilk imzacıları;

Anadolu Ajansı Seferihisar Temsilcisi Cemrecan Tutar

Demirören Haber Ajansı Seferihisar Temsilcisi Evrim Ataman

Gazete Seferihisar

Gazeteci-Yazar A. Sevil Ege

Gazettege

Oluşum Medya

Yeni Haber Gazetesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.