Seferihisar Mandalinası Moğolistan Yolunda

Seferihisar Mandalinası Moğolistan Yolunda

Türkiye'de bir ilke imzasını atan İzmir'in Seferihisar İlçesi Moğolistan’a mandalina ihraç ediyor. 

Seferihisarlı üreticilerin kurduğu ve yıllardır faaliyet gösteren kooperatif SEFEKO Moğolistanlar anlaşma imzaladı ve mandalinaları göndermeye başladı. SEFEKO Başkanı Ahmet Sayarer bunun bir ilk olduğunu belirterek Moğolistan’a daha önce Türkiye'den hiç mandalina ihracatı olmamış, bize nasip oldu. Hem yeni bir pazar açılmış oldu, hem de mandalinamızın Moğolistan’da da tercih edilmesi bizi mutlu etti" dedi. 

Moğolistanlı bir işadamı tarafından talep edilen Seferihisar Mandalinasının Moğolistan yolculuğu ise tamamen beğeni ile başlıyor. Balkanlarda SEFEKO imzalı mandalina yiyen Moğolistanlı işadamı Türkiye’ye gelerek SEFEKO'yu ziyaret etti. Seferihisar Mandalinasını çok beğendiğini ve ülkesine götürmek istediğini söylüyor. Bunun üzerine yapılan anlaşma ile ihracat başlıyor. 

15327755_10154880598005559_2138277201_n.jpg


Bu yıl pazar bulmakta zorlanan mandalina üreticisi için Moğolistan pazarının açılması sevinçle karşılanırken, SEFEKO tam kapasite çalışmaya başladı. 


Moğolistan ile aramızdaki iklim farkı ve uzun yol hesaplanarak bu ihracat için Polonya'dan soğuk hava depolu özel tırlar kiralandı. Mandalinanın Ortalama 12 gün sürecek olan Moğolistan yolculuğunda +4 derecede korunacağı, Moğolistan’a gidince oranın iklimine uygun hale getirilip satışa sunulacağı belirtiliyor. İlk aşamada 20 ton mandalina Moğolistan yolculuğuna çıkıyor.

2-052.jpg


SEFEKO Başkanı Ahmet Sayarer "Orta Asya'ya Türklerin anayurduna ilk kez mandalina ihraç etmenin gururunu yaşıyoruz. Mandalinada rekoltemiz çok yüksek ve istiyoruz ki tüm dünyada Seferihisar mandalinası tanınsın, ihracatımız artsın" dedi.

1-061.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.