SEFERİHİSAR SATMAYA DOYAMIYOR!

SEFERİHİSAR SATMAYA DOYAMIYOR!

Seferihisar Bitti Sıra Doğanbey’de mi? Doğanbey bitince neresi satılacak?

Geçtiğimiz yıl yaptığı arazi ve tesis satışları ile İzmir’in gündemini meşgul eden Seferihisar Belediyesi yeni arazilerin satışı ile yeniden gündeme geldi. Bu arada daha önce satılan Yeni Atlantis Oteli’nin satışı ile ilgili bazı sorunların oluştuğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl ve bu yılın başında aldığı kararlar ile aralarında Yeni Atlantis Otel ve Küçük Akkum Plajı gibi yerlerin bulunduğu çok sayıda taşınmazını ardı ardına satan Seferihisar Belediyesi yeni satışlar için harekete geçti. Yeni satışlar ve kiralamalar 1 Ağustos Pazartesi saat 11:00’da yapılacak Ağustos Ayı Meclis Toplantısı gündeminde yer aldı. Gündemin “Başkanlıktan Gelen Önergeler” kısmının 5. Maddesinde yer alan bilgiye göre Doğanbey Mahallesi 4740 Parsele kayıtlı 9 bin 221 metrekare taşınmaz satılması veya kiralanması gündeme alındı. Söz konusu bölgenin denize sıfır olması nedeniyle yüksek emsal değeri olduğunu belirten Seferihisarlılar söz konusu bölgenin halk tarafından plaj olarak kullanılması nedeniyle de şikayetçi. Özellikle son günlerde yaşanan “Sahiller halkındır satılamaz” tartışmalarına en büyük örneğin bu bölge olduğunu ifade etti.

74ee07ab-6abc-4422-8554-fba540408d46.jpg

Seferihisar Bitti Sıra Doğanbey’de mi?

Bu satışlara Seferihisar’da tepki gün geçerken artıyor. Söz konusu arazinin satışı ile ilgili “Seferihisar bitti sıra Doğanbey’de mi?”, “Doğanbey bitince neresi satılacak?” soruları sorulurken bazı Seferihisarlılar ise sosyal medya üzerinden; “Eger Samos tan gelen misafirlerimiz icin yapilan organizasyon;Doga okulu yaptik deyip arkasinda durulmayacaksa, Oxford geldi deyip aslinda Oxford olmadigi ortaya cikacaksa, cozum otobusu deyip bir kereye mahsus reklam amacli olacaksa,Seferihisari beyaza boyuyoruz diye sadece reklam amacli bir calismaysa bu, Ogretmen evini aldik deyip haber yapilacak secimden sonra hemen satilarak basinda yanlis bir algi yonetimi olacaksa yani gostermelik sansasyonel kismi ile ilgilenilerek gecmiste bircok kez yapildigi gibi bir kereye mahsus bir calismaysa bu yaziklar olsun...Ama EGER bu tarz organizasyonlar devam edecek, ilce esnafi para kazanacak,uluslararasi dostluklar pekisecek,ticari hayat canlanacak ve bu projenin arkasinda durulacaksa Kimin emegi gectiyse kim bunun arkasinda duracak devami icin ter dokecekse ona helal olsun diyecegim......Bugun bir seferihisarli olarak gurur duydum.....” şeklinde paylaşımlar ile Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tepki gösterdi.

Yeni Atlantis Oteli’nde sorun ne?

Bu arada daha önce satılan Yeni Atlantis Oteli’nin satışının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen alıcı firma Yeni Atlantis Turizm Tic. A.Ş.’nin uzlaşma talep ettiği öğrenildi. Söz konusu firmanın uzlaşma talebi yine Ağustos Ayı Meclis Toplantısı gündeminde “Başkanlıktan Gelen Önergeler” kısmının 4. Maddesinde yer aldı.

Konuyla ilgili Seferihisar’da söz konusu firmanın yapması gereken ödemeleri geciktirdiği ve bu nedenle uzlaşma talep ettiği iddiaları konuşuluyor. Hatırlanacağı üzere Seferihisar Belediyesine ait söz konusu taşınmazın satışı ciddi tepkilere yol açmış uzun süre kamuoyunda tartışılmıştı. Başkan Soyer ise satışları geçmiş döneme ait SGK ve vergi borçlarından dolayı gerçekleştirmek zorunda kaldıklarını iddia etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum