Seferihisar'da Dehşete Düşüren Yangın

Seferihisar'da Dehşete Düşüren Yangın

İzmir'in Seferihisar ilçesinde çıkan yangınla 50 hektar ormanlık alan kül oldu

Seferihisar'da patlak veren yangın ormanlık alana sıçrayınca rüzgarın da etkisiyle beraber 50 hektarlık ormanı küle çevirdi. Saatler boyunca yangınla mücadele eden ekipler tarafından söndürülen yangının bilançosu ağır oldu. 

Orhanlı köyüne bağlı otlak alanda çıkan yangın dün öğleden sonra saatlerinde patlak veren yangın kısa sürede yayılarak ormanlık alana sıçradı, 8 helikopter, 4 uçak, 25 arasöz ve 3 dozer ile müdehale edilen yangın saatler boyunca söndürülemedi. Çok sayıda işçinin de yer aldığı söndürme çalışmalarında tüm müdahalelere rağmen 50 hektar ormanın yanmasına engel olunamadı.

Pekmez yaparken yangın çıktı iddiası

Köylülerin ortaya attığı iddiaya göre, kimliği açıklanmayan bir kişinin otluk alanda pekmez yapmak için yaktığı ateş ormanlık alana sıçradı. 

Tarım arazileri kötü etkilendi

Çıkan yangınla beraber çok sayıda köylünün tarım amaçlı olarak kullandığı araziler de kötü olara etkilenirken alevlerin arasında kalan bir iş makinası ve bir arasöz yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangından etkilenen iş makinası operatörü ambulansla hastahaneye kaldırıldı.

Öte yandan yangın sabaha karşı kontrol altına alınarak söndürüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.