Seferihisar'da dünya çocukları bayramını kutluyor

Seferihisar'da dünya çocukları bayramını kutluyor

Seferihisar 7. Geleneksel Halk Dansları Festivali 19 Nisan Cuma günü düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı

Kendilerine özgü yöresel kıyafetleriyle kortejde yer alan çocuklar renkli görüştüler oluşturdu. Atatürk Meydanınında Seferihisar Belediye Bandosu eşliğinde başlayan kortej, Çocuk Belediyesi’nde tamamlandı.

Seferihisar Belediyesi Halk Oyunları Ekipleri ve misafir ülkelerin ekipleri festival kapsamında ilk gösterilerini Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan ve diğer belediyelere örnek olan Çocuk Belediyesi’nde gerçekleştirdi; Makedonya, Kırgızistan, Gürcistan, K.K.T.C, Bulgaristan ve Ukrayna’dan 104 çocuk ülkelerine özgü halk oyunlarını sergilerken Seferihisarlılar programa yoğun ilgi gösterdi ve gösteriler uzun süre alkışlandı.

dsc_8771.jpg

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin konuklarına yakın ilgi gösterirken, ” 7. kez düzenlediğimiz Halk Oyunları Festivali’ne katılan ekiplere çok teşekkür ediyorum, biliyoruz ki ulu önderimiz Atatürk’ümüz çocuklarımıza 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı armağan ederken onların gelecekte bu ülkeyi ayakta tutacak bir insan olacaklarını biliyordu, biz Seferihisar’da geleceğimize sahip olacak çocuklarımızın her zaman yanındayız, konuklarımıza burada oldukları sürede Seferihisar’ın misafirperverliğini göstereceğiz” dedi.

Halk Dansları Festivali 22 Nisan Pazartesi günü Saat 20.00’da Ürkmez merkezde devam edecek, 23 Nisan Salı günü Sığacık mahallesinde gerçekleşecek Gala Gecesi ile sona erecek.

dsc_8616.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.