Seferihisar'da Har(a)ç Tartışması!

Seferihisar'da Har(a)ç Tartışması!

Geçtiğimiz ay Çiğli Belediyesi'nde gündeme gelen ve tartışmalara yol açan harç fiyatları bu kez Seferihisar Belediyesi gündemini meşgul edecek gibi.

Geçtiğimiz ay Çiğli Belediyesi'nde gündeme gelen ve tartışmalara yol açan harç fiyatları bu kez Seferihisar Belediyesi gündemini meşgul edecek gibi. Harç fiyatlarına yapılan fahiş zam vatandaşın tepkisini çekiyor. 

Seferihisar Belediyesi İmar Müdürlüğünde dosya inceleme bedeli olarak 500 TL talep edilmesi banka ekspertizlerinde şok etkisi yarattı. Bir çok belediyede 40-60 TL, Seferihisar Belediyesi'nde ise bu güne kadar 100 TL  alındığını belirten ekspertizler 500 TL'ye yükselen harç bedelinin kendilerine değil vatandaşa darbe olarak nitelendirdiler. 

14996526_1418977364793458_1918045670_n.jpg

Vatandaş Mağdur Olacak

Konu ile ilgili açıklama yapan bir ekspertiz şirketi yetkilisi, bir yer değerlemesi için Seferihisar Belediyesi İmar Müdürlüğü'ne müracaat ettiğini ve kendisinden 500 TL harç bedeli aldıklarını belirterek; "Bizim normalde ekspertizlik ücretimiz vatandaşa 550 TL olarak yansır. Diyelim ev almak için bankaya müracaat ettiniz. Size bir ekspertiz değeri yatırmanızı söylerler. Bu sizin evinize değer biçmek için yapılmış bir işlemdir. Bir ekspertiz için bölge belediyesine ve tapusuna giderek dosya ile ilgili bilgi alınır. Bunun bir bedeli vardır. Bu bedel artık Seferihisar sınırlarında 2 katı olarak yansıyacak müşteriye. Çünkü Seferihisar Belediyesi 500  TL harç talep etmekte. Seferihisar Belediyesi niye böyle bir karar vermiş merak içerisindeyiz. Alınan bu bedel bize değil vatandaşa yansıyacak bir bedeldir." dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.