Seferihisar'da Kaldırımlar Engellilere Çile Oldu

Seferihisar'da Kaldırımlar Engellilere Çile Oldu

Seferihisar’da yaşayanların kaldırım sorunu bir türlü çözüme ulaşmıyor. Kaldırımlarda yürümekte bile zorlanan vatandaşlar yanı sıra bu çile engelliler için daha büyük sorun haline geliyor.

Seferihisar’da cadde boyu park eden araçlardan kaldırıma çıkamayan vatandaşlar bu durumdan en çok etkilenen kesim ise engelli vatandaşlar. Son olarak ta kaldırımlarda rampa kaldırılması gündeme gelince Türkiye Empati Sakatlar Derneği genel başkanı Murat Pekdilber; "Seferihisar'da yaşamdan mahsur kaldık" diyerek tepkisini gösterdi. Alışveriş merkezlerinin önlerindeki rampaların Belediye zabıtaları tarafından kaldırıldığı iddiasında da bulunan Pekdilber "Seferihisar Belediye başkanını empati yapmaya davet ediyorum. Bir gün tekerlekli sandalye ile ilçeyi dolaşmaya davet ediyorum. Seferihisar’da kaldırımların bir ucunda engelli çıkışı var diğer ucunda iniş yok. Zaten kaldırımlardan gidemiyoruz. Trafiğin ortasından gitmek zorundayız. Bir de zabıtalar çıkıp bütün alışveriş merkezlerinin önündeki engelli rampalarını kaldırmış. Belediye başkanımız Tunç Soyer’e soruyorum. Bu uygulamadan haberi var mı? Zabıta arkadaşlara da sesleniyorum. Bir tek AVMnin önünde rampa kalmış, aman onu da unutmayın kaldırın." diyerek tepki gösterdi. 

Yaşam hakkımızı elimizden almayın diyen Pekdilber, "Alışveriş merkezleri girişindeki rampalar kaldırıldı. Sayın Belediye Başkanımız Tunç Soyer lütfen bu rampaların tekrar konulmasını sağlayın. Engellilerinde alışveriş merkezine gitme hakkı olsun" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.