Seferihisar'da Medya Ege'ye çirkin saldırı

Seferihisar'da Medya Ege'ye çirkin saldırı

Yerleri tespit edildi...

Geçtiğimiz günlerde marka tescilli haber portalımız www.medyaege.com.tr sitesine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce giriş yapılmaya çalışıldı. Giriş yapmaya çalışan kişilerin kullanıcı adı ve şifreleri yanlış girmesi sonucu admin panelinde elde edilen bilgiler doğrultusunda yapılan incelemeler sonucunda saldırı yapılan yerin tespiti bilgilerini de edinildi. 29 Ağustos 2016 sabahı saat 08:30 civarında üç kere hatalı giriş yapılan IP adresinin bulunduğu yer Seferihisar çıktı. Olayın ilginç yanı ise saldırı yapılan yerin resmi bir kurum olması oldu. 

arfcccccyn.jpg

Durumu savcılığa beyan ederek şikayette bulunduklarını bildiren Medya Ege Genel Yayın Yönetmeni ve İmtiyaz Sahibi Arif Çayan, "Geçtiğimiz gün editör arkadaşlardan aldığım bilgiler doğrultusunda siteye sabah saatlerinde değişik kullanıcı adı ve şifrelerle giriş yapılmaya çalışıldığını öğrendik. 3 kere giriş yapmaya çalışan şahıs üçünde de başarısız olmuş. Yapılan araştırmalar sonucunda giriş yapmaya çalışan IP adresinin İzmir'in Seferihisar ilçesinde olduğunu ve buranın resmi bir kurum olduğu tespit edildi. Bu ortaya çıkar çıkmaz da Seferihisar Cumhuriyet Başsavcısı'na suç duyurusunda bulunduk. Bu çirkin saldırıyı kim gerçekleştirdiyse faili veya faillerinin bir an önce yakalanmasını diliyoruz" açıklamasında bulundu.

avalivolkanemir.jpg

Medya Ege Hukuk Danışmanı Av. Ali Volkan Emir de yaşanan olay hakkında açıklama yaptı. Emir, "İnternet üzerinden işlenen suçların giderek arttığı bir dönemde haber portalımıza yapılan saldırıyı aslında yadırgamadık. Ancak bu girişimin resmi bir kuruma ait internet bağlantısı üzerinden yapılması aklımızda soru işaretleri oluşturdu. Burada karşımıza iki soru çıkmaktadır. İlki bu resmi kurumun internet bağlantı güvenliği yok denecek kadar az ve dışarıdan bir müdahale mi görüyor ikincisi ise internet güvenliği var ama resmi kurumun resmi çalışanları mı sayfamıza böyle bir saldırı gerçekleştirmeyi denedi. Her iki sorunun cevapları da vahim durumları karşımıza çıkarmaktadır. Özellikle son dönemde yaşanan siyasi ve hukuki süreçte bir çok ulusal haber portalını bile aşan sayfamıza bir resmi kurum çalışanı tarafından böyle bir girişimde bulunulmuş ise bunun sebeplerinin ve temellerinin de ivedilikle irdelenmesi gerekmektedir. Konuyla ilgili olarak savcılığa yaptığımız suç duyurusu ve ilgili kurumun amirleri ile yapılan görüşmeler neticesinde faillerin kısa zamanda ortaya çıkarılacak ve yargılanmalarının sağlanacak olması konusunda umutluyuz. Hukuki süreci baştan sona itina ile takip edeceğiz" dedi.

1-010.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.