Seferihisar'da öğrenciler okula başlayamadı

Seferihisar'da öğrenciler okula başlayamadı

İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Gölcük, Gödence Çamtepe köylerinde taşımalı sistemi ile ilçe merkezi ve başka bir köyde eğitim gören 26 öğrenci, okul servis gelmediği için eğitim-öğretime başlayamadı.

Gölcük, Gödence, Çamtepe köylerinde bulunan 26 öğrenci ilk ve ortaokul öğrencisi, okul servisi gelmediği için bu yıl eğitim-öğretime başlayamadı. Her sabah servisin geleceği umuduyla yola çıkan öğrenciler, saatlerce bekledikten sonra evlerine geri dönüyorlar. Oluşum Haber Gazetesi’ne konuşan veliler, duruma tepki göstererek okullarına gidemeyen öğrencilerin ilerleyen günlerde devamsızlık sorunu ile karşılaşmalarından endişe duyduklarını ifade ettiler. Temel eğitimin hem anayasal bir hak hem de zorunlu eğitime dikkat çeken veliler, bu sorunun bir an önce giderilmesini istedi. Okullarını, arkadaşlarını hem de öğretmenlerini çok özlediklerini belirten öğrenciler ise kendilerine bir servis gönderilmesi için yetkililere seslendi. “Öğrenciler her sabah saatlerce yolda servis bekliyor” Köyde bulunan yaklaşık 26 öğrencinin servis gelmediği için okula gidemediğini belirten Muhtar Ali Çetin şunları söyledi: “Seferihisar Kaymakamımıza da gittik ihaleye çıkılacağını ancak 240TL’den verildiği ancak o da maliyeti kurtaramadığı için beklediklerini belirtti. Tek isteğimiz çocuklarımızın okuma hakkından mahrum bırakılmamalıdır. Bir an önce mağduriyetimizin giderilmesi istiyoruz. Köyümüzün genel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Çocuklarımızın bizim durumumuzda olmalarını istemiyoruz. Daha hayırlı evlâtlar olabilmeleri için daha iyi şartlarda okumalarını istiyoruz. Çocuklarımızın eğitim hakkı gasp edilmesin” dedi.

basliksiz-1.jpg

Temel eğitimin hem hak özgürlüklerine dikkat çeken veliler şu an çocuklarının bu hakkının ellerinden alınarak bir nevi gasp edildiğini söyledi. “Pazartesi okullar açıldı. Servis gelmediği için çocuklarımız halen okula gidemiyor. Çocukların daha mağdur olmamaları için bu sorunun yetkililer tarafından çözülmesini istiyoruz. Temel eğitim bir haktır ve zorunludur. Yetkililerden rica ediyoruz; çocuklarımızın eğitimden mahrum kalmamaları için servislerin bir an önce gelmesini istiyoruz.” dedi.

“Okulumu çok özledim”

Bir an önce okuluna ve arkadaşlarına kavuşmak istediğini dile getiren 3’üncü sınıf öğrencisi 24 Kasım Öğretmenler Günü için şiir okudu. PankPankartlar ile yetkililere seslenen öğrenciler “Okul açıldı ama gidemiyorum”, “Okulu sevi-yorum, derslerimden geri kalmak istemiyorum” diyerek tepki gösterdi. Konun üzerine Seferi-hisar Belediye başkanı İsmail Yetşikin ile ileti-şime geçerek Oluşum Haber Gazetesi Haber Koordinatörü Ezgi Yeşil, telefon ile bağlantı yaptı. Başkan Yetişkin, daha önce de destek verdiklerini ancak yetki olmadığı için çocukların can güvenliği adına belediyenin değil kaymakamlık ve ya milli eğitimin yapması gerektiğini söyledi. Ancak mağduriyetin yaşanmaması için pazartesiden itibaren geçici süre yine servis imkânı sağlayacağının sözünü verdi. Ardından Ezgi Yeşil telefon bağlantısı ile Ak Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın ile iletişime geçti. Aydın,” Bu konu üzerinde detaylı çalışma yapıyoruz. Servis imkanı için ihale açtık ancak katılan olmadı. Gerekirse köye okul da açacağız mağduriyeti gidereceğiz.” Dedi.

Kaynak: Oluşum Haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.