Seferihisar'da Sanayi Yolu seferberliği

Seferihisar'da Sanayi Yolu seferberliği

Yolun açılması ve tekrar faaliyete geçmesi için Sanayi esnafı, AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Hamit Nişancı ile Belediye Başkanı Tunç Soyer’in makamına gitti.

Seferihisar Sanayi Sitesinin yolu dün arazi sahipleri tarafından kapatılmıştı. 24 yıllık mücadelelerine sonuç bulamayan arazi sahipleri defalarca kez Seferihisar Belediyesinin kapısını çalmış ama çözüm bulamamışlardı. Dün kendilerine ait arazi içinde kalan ve istimlak edilmeyen yolu trafiğe kapatan arazi sahiplerine bugün çözüm siyasilerden söz olarak geldi.

SANAYİ ESNAFI NİŞANCI’DAN YARDIM İSTEDİ

Yolun kapanması ile sorun yaşayan sanayi esnafı girişe toplanarak eylem yaptı. Ak parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı’dan yardım isteyen esnafın yanına gelen Nişancı “Çözüm bulacağız, herkes sakin olsun” dedi. Sanayinin bulunduğu yerin arsa sahiplerini arayan Nişancı “Esnafın mağduriyetini giderelim, sizinde sorununuzu çözmeye çalışalım” dedi.

SANAYİ ESNAFI TUNÇ SOYER’İN MAKAMINA GİTTİ

Yolun açılması ve tekrar faaliyete geçmesi için Sanayi esnafı Belediye Başkanı Tunç Soyer’in makamına gitti. Tunç Soyer durum ile ilgili esnafa bilgi verdi. Mal sahiplerinin ellerinde mahkeme kararı olduğunu dile getiren Soyer “Sorun bizden kaynaklanmıyor. Sanayi Sitesinin ilk yapılışından yani 24 sene öncesinden yol planlaması yapılmamış, biz bu sorunu halletmek istiyoruz. Ama arazi sahiplerinin şu an yasal hakları var, isterlerse yolu kapatabilirler” dedi.

NİŞANCI MAL SAHİPLERİNİ İKNA ETTİ

Ak Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı yerin hissedarlarından olan Şeref Karagül ve akrabalarını alıp Seferihisar Belediyesi başkanlık makamına geldi. Tüm mirasçılar adına Şeref Karagül “Biz 1992 den beri arazimizi kullanamıyoruz. İmar planında değişiklik yapıldı. Sonra bir daha yapıldı. Biz yolumuzu belediyeye hibe etmek istedik, bunun için bizim arazimizdeki imar durumu düzeltilsin dedik. Şimdi de başka birşey istemiyoruz. Bizim orada bulunan arazimizin imar durumu düzeltilsin” dedi. 24 yıldır bu işin mücadelesini verdiğini belirten Karagül “Eğer yolu kapatmasaydım hala sesimi duyan olmayacaktı” dedi.

Ak Parti İlçe başkanı Hamit Nişancı “Ben imar durumu ile ilgili düzenlemenin takipçisi olacağım” dedi. Belediye başkanı Tunç Soyer de bende Belediyemiz açısından gerekli girişimleri yapacağım” dedi.

Bunun üzerine arazi sahipleri adına Şeref Karagül “Biz yolun tekrar açılmasına onay veriyoruz. Gerek Belediye Başkanı Tunç Soyer’in gerekse Ak Parti ilçe Başkanı Hamit Nişancı’nın bize verdikleri sözlerin tutulacağına inanıyorum.”dedi.

Sanayi esnafı rahat bir nefes alırken Nişancı harfiyata ait araçlar mal sahiplerinin onayı ile yolu düzelterek tekrar trafiğe açtı.

sdfgch.jpgldkjh.jpgmdygaicsfrhsr23092016.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.