Seferihisar'da 'sıfır atık' eğitimleriyle çevreye duyarlı nesiller yetişiyor

Seferihisar'da 'sıfır atık' eğitimleriyle çevreye duyarlı nesiller yetişiyor

Seferihisar Belediyesi'nin çevre ve geri dönüşüm konularında duyarlı nesiller yetiştirmek amacıyla başlattığı, çocuklara yönelik 'sıfır atık' eğitimleri devam ediyor.

MEDYA EGE - Doğaya ve doğal yaşama verdiği önem doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam eden Seferihisar Belediyesi, Çevre Muhafızları ile birlikte başlattığı 'sıfır atık' eğitimlerine devam ediyor.

Alanında uzman eğitmenler aracılığı ile okullarda atıkların kaynağında ayrıştırılması, israfın önlenmesi, atıkların geri dönüşüme kazandırılması konusunda verilen eğitimlerle çocukların çevre ve geri dönüşüm konusunda daha bilinçli bireyler olarak yetiştirilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda ilkokullarda verdiği eğitimlere tam gaz devam eden Seferihisar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri tarafından çocuklara, 'Sıfır atık nedir', 'Çevreyi nasıl koruruz' gibi konular anlatılırken belediye tarafından yapılan açıklamada ise eğitimlerin, okullar kapanana kadar süreceği bildirildi.

Belediyenin sosyal medya hesabından eğitime ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Atıkların kaynağında ayrıştırılması, israfın önlenmesi, atıklarımızın geri dönüşüme kazandırılması ilkesini çocuklara benimsetmeyi amaçlayan sıfır atık eğitimlerimizi okullar kapanana kadar sürdüreceğiz."

gm4m6f0xoaan98x-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.