Seferihisar'da Spor Bilimleri Adına Önemli Çalışmalara İmza Atılacak

Seferihisar'da Spor Bilimleri Adına Önemli Çalışmalara İmza Atılacak

AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın, "Seferihisar donanımlı bir spor üssü olma yolunda hızla ilerliyor. Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri adına Önemli çalışmalara imza atacak" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Seferihisar’da bulunan Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi’nin, Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Antrenörlük Eğitimi bölümlerinin Spor Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’nun (SPORAK) bir dizi denetlemeleri sonucunda akredite edildiğini söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın, “Daha önce sporun kalbi Seferihisar’da atacak demiştik, bugün ise bu çok önemli gelişme ile bir kere daha görüyoruz ki; Seferihisar donanımlı bir spor üssü olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.

Geçtiğimiz sene Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun Seferihisar'da bulunan bölümlerini, Buca Tınaztepe Kampüsü’ne taşınması kararı üzerine üniversitenin Seferihisar’da kalması adına yapılan çalışmalar neticesinde talep kabul edildi. Üniversitenin yetkili mercilerinin almış olduğu karar doğrultusunda, DEÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nin, Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Antrenörlük Eğitimi bölümleri Seferihisar Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi’nde aktif olarak öğretime başlamıştı.

Başından beri sürecin takipçisi olduklarını ve olmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Aydın; “Rektörlük üniversiteyi Buca Tınaztepe’ye taşıma kararı almasının ardından, akademisyenler, idari çalışanlar ve öğrencilerden oluşan gruplarla görüşmelerimiz oldu. İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli ve İzmir Milletvekillerimiz konuyla bizzat ilgilendiler. AK Parti Seferihisar teşkilatımız ile birlikte, hızlı bir şekilde dosyamızı hazırlayıp yetkili birimlere ulaştırdık. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Nükhet Hotar ile görüşmelerimiz gerçekleşti. Seferihisar’ın beklenti ve önerilerini anlattık. Çabalarımız neticesinde Dokuz Eylül Üniversitesi, ilçemize spor bölümlerini taşıma kararı aldı. O gün ‘Sporun kalbi Seferihisar’da atacak’ diyerek yola çıkmıştık, bugün gelinen noktada yanılmadığımızı bir kere daha görüyoruz. DEÜ Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi geçtiğimiz günlerde tüm kriterleri sağlayarak, ülkemizde sayısı sınırlı olan bir akreditasyon belgelerini alarak kalitesini bir kere daha tescilledi” diye konuştu.

01-ahmet-aydin-tolga-sahin-nukhet-hotar.jpeg

“İnanıyoruz ki Seferihisar, Dokuz Eylül Üniversitesi Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi ile birçok uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak”

Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi’nin sadece Seferihisar için değil, İzmir ve Türkiye için de çok önemli bir yere sahip olduğunu sözlerine ekleyen AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın, “Geleceğin spor eğitmenlerini yetiştiren bu değerli fakülte, ülkemize yeni değerler kazandırma konusunda çok önemli bir kaynak. Biz inanıyoruz ki Seferihisar, Dokuz Eylül Üniversitesi Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi ile birçok uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak ve sporda ilklere burada imza atılacak. Biz bu yükselen değere hak ettiği kıymeti verip, elimizden geleni yapmak ve üstümüze düşeni yapmaya söz veriyoruz” diyerek bir kere daha destek vurgusu yaptı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Antrenörlük Eğitimi bölümlerinin, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren; spor bilimleri programlarının değerlendirilmesi ve akreditasyonu için çalışmalar yürüten Spor Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’nun (SPORAK) yaptığı önemli denetimler sonucunda tüm kriterleri eksiksiz yerine getirerek akreditasyon sertifikası almaya hak kazanmasının ardından konu ile ilgili bilgi veren DEÜ Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yard. Dr. Öğr. Üyesi Tolga Şahin, söz konusu sertifikanın eğitim öğretim kalitesi, altyapı ve tesis gibi pek çok önemli kriteri kapsadığını ifade etti. DEÜ Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi’nin akreditasyon belgesi almaya hak kazanmasında kat ettiği yol ve süreç hakkında konuşan Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yard. Dr. Öğr. Üyesi Tolga Şahin, “Fakültemiz, öncesinde sağlık yerleşkesinde Hemşirelik Meslek Yüksekokuluna ait binanın üçüncü katında oldukça sınırlı imkânlar ile hizmet vermekteydi.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın göreve başlamasından sonra çok daha elverişli imkânlara kavuştu. Önce Seferihisar'daki eski binası yenilerek hizmete hazır hale getirildi. Ardından kapalı yüzme havuzu ve spor salonunun da eklenmesi ile daha geniş imkanlara sahip olan yerleşkeye taşındı. Burada faaliyetlerini sürdürürken bünyesine iki yeni bölümü daha ekleyerek öğrenci sayılarını artırdı. Öğretim üyesi kadrosuna da alanında önemli isimleri ekleyerek zenginlik kazandırdı. Seferihisar’da bulunan Gastronomi Meslek Yüksekokulunun Tınaztepe’ye taşınması neticesinde daha fazla imkanlara sahip olan fakültemiz şu an eğitim öğretim hayatına devam ettiği binaya taşındı. Ayrıca yenilenen diğer bina Fevziye Hepkon Spor Bilimleri ve Sporcu Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bilimsel araştırmaların yapıldığı laboratuvarlar ile spor bilimlerine katkı sağlamak ve önemli çalışmalara imza atmak için hizmete açıldı” dedi.

02-dokuz-eylul-universitesi-necat-hepkon-spor-bilimleri-fakultesi-seferihisar.jpeg

Sürecin büyük emekler sonucunda tamamlandığını söyleyen Dekan Yard. Dr. Öğr. Üyesi Tolga Şahin, “Bu süreçte, Rektör Hocamızın spora, sporcuya, bilime ve öğretime verdiği destek bizlere de motivasyon kaynağı oldu. Neticesinde DEÜ Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi, büyük emek verilen çalışmalarla Türkiye'de sınırlı sayıda olan akreditasyon belgeli spor bilimleri fakülteleri arasına katıldı. Bu başarıda bizlerden ve Seferihisar’dan desteğini hiç esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nükhet Hotar hocamızın payı büyük” diyerek Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’a ve emeği geçen tüm akademik ve idari kadro mensuplarına teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.