Seferihisar’ın saklı cenneti Hiddenbay!

Seferihisar’ın saklı cenneti Hiddenbay!

Hiddenbay grubunun Genel Müdürü Kartal Bozacıoğlu, Oluşum Haber Gazetesi Editörü Ezgi Yeşil'in sorularını yanıtladı.

Seferihisar’ın Sığacık Mahallesi’nde 100 dönüm üzerine kurulan Hidden Bay’ın yapımı 2018 yılında yapımı tamamlanmasıyla, bu tesis sadece Seferihisar’ın değil Ege Bölgesi’nin de en yeni ve en modern tesisleri arasında. Tüm sorularımıza içtenlikle cevaplar veren Hiddenbay Genel Müdürü Kartal Bozacıoğlu, sadece turizm alanında ticaret yapmaktan öte Seferihisar ve Sığacık’la ilgili hedefleriyle gündem yaratacağa benziyor. Bir turizm tesisinin çok ötesinde olan Hiddenbay’ın Genel Müdürü Kartal Bozacıoğlu’yla gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbet:  

E.Y: Kartal Bey, öncelikle Hiddenbay tesisini biraz anlatır mısınız?

K.B: Hiddenbay 24 evden, 12 Apartman dairesi ve 9 odalı lüks bir butik otelden oluşan bir tesis. Tesisimizin içinde bir adet restoran, spor salonu, Bay – Bayan Spa merkezi, olimpik yüzme havuzu, çocuklar için spor alanı, voleybol,basketbol ve tenis sahaları bulunuyor. Hiddenbay’ı klasik bir tatil köyü gibi düşünmemek lazım. Buradaki konutların hepsi ev sahiplerinin özel mülkü ve her birinin kendilerine ait tapuları var. Belediyeye vergileri her yıl ödeniyor. Bizde burada bulunan ev sahiplerine , kiracılara ve onların misafirlerine lüks bir hizmet ve yaşam biçimi sağlıyoruz.

Otelcilik geçmişim olması sebebiyle 9 odalı otelimiz ve restoranımızda ağırladığımız misafirlerimize de keyifli bir deneyim yaşatmak arzusundayız.

2020-06-18-16-27-03_1.jpg

E.Y.: Kartal Bey, Hiddenbay’da kaç kişi çalışıyor?

K.B. : Tesisimizde yaklaşık 150 kişi çalışıyor. Çalışanlarımızı özellikle bölgede ikamet eden kişilerden seçerek ekibimize dahil etmeye öncelik veriyor ve gayret ediyoruz. Amacımız yöre insanını katkıda bulunmak ve dokunmak.

Burada bir konuyu özellikle belirtmek istiyorum, o da istihdam konusunda bazı departmanlarda bayan sayımızın fazla olmasını tercih ediyor ve tercihlerimizi ona göre yapıyoruz.

E.Y.: Peki, COVİD-19 sürecinde çalışmalarınız devam etti mi?

K.B: Evet, operasyonları devam ettirebilmek adına 30 kişilik çekirdek bir ekip oluşturarak çalışmaya devam ettik. Bu ekibe tesisimizde konaklama yeri ayarlayarak tamamen bir izolasyon sağladık ve projelerimize devam ettik.

Geri kalan çalışanlarımızıda evlerine göndererek bu süreci aileleriyle birlikte sağlıklı bir şekilde geçirmelerini istedik,  bu arkadaşlarımızdan da bir kısmı uzaktan çalışarak operasyona katkı verdiler.    
 
E.Y.: Hidden Bay olarak Seferihisar’da sponsorlu olduğunuz yerleri duyuyoruz. Biraz anlatır mısınız?

K.B. : Sığacık’ta geçtiğimiz yıl biliyorsunuz Tuna Masterler Balık Festivali olmuştu. Buranın sponsoru olmaktan büyük keyif aldık. Ayrıca Akarca’da bulunan plaj futbol Cittaslow Team’de yer aldık. Biz burada yaşıyoruz, yapılan hizmetlerde bizler de destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Bölgenin kalkınmasına ve tanıtımına katkısı olacak projelerin ve fikirlerin her anlamda destekçisiyiz.

E.Y.: Herkesin merak ettiği sorular var.  Hidden Bay’daki ev sahipleri nereden geliyor? Biraz anlatır mısınız?

K.B: Ev sahipleri dünyanın her bir köşesinden geliyor. Güney Afrika, Kanada, Kazak, Japon, Avusturalya ve İngiliz vatandaşlar yaşıyor.

E.Y.: Peki, Ev sahiplerinin Türkiye’yi cazip hale getiren ne oldu? 

K.B.: Burada yaşayanlar ile sohbet ettiğimizde söyledikleri, “Çok güzel bir bölge, havasıyla doğa güzellikleriyle bütünleşen denizi ve bitki örtüsü, gezilip görülebilecek yerleri ve müzeleri, su aktiviteleri cazip hale getirenler arasında ama asıl önemlisi de harika bir aile değerleri var.” dediler.

Böyle bir coğrafya’da oldukları için kendilerini şanslı hissediyorlar açıkçası..

E.Y.: Hidden Bay’in inşaat serüveni nasıl başladı? Bize anlatır mısınız?

K.B.: Her biri alanlarında son derece profesyonel lisanslı mimarlar tarafından hazırlanan proje gerek belediye gerekse de  diğer resmi kurumlar ve kurullardan alınan izinler ile tamamlandı. Arkeologlar inşaatın her aşamasında bulunarak inşaat aşamasında her safhayı kontrol ettiler. Orada çıkan kazılarda bulunan tarihi eserler Teos Müzesine götürülerek koruma altına alındı. İnşaat esnasında oluşan kazı alanlarında arkeolojinin koruma altına alınmasını istedikleri alanları camekânlı bir hale getirerek onları muhafaza ediyoruz.

2020-06-19-14-22-49.jpg

E.Y.: Kartal Bey, Hiddenbay’ın geri dönüşüm ile ilgili bir takım faaliyetleri olduğunu görüyoruz bize bunları anlatır mısınız?

K.B. : Bizler bu projede Seferihisar Belediyesi ile ortak bir çalışma yapmak istiyoruz. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile de görüşmelerimiz oldu. Kendileri bu projeyi destekliyor. Şöyle anlatayım, Cam + Plastik + Kağıt olarak ayrıştırdığımız bir depolama yeri oluşturduk. Bizler tesisimizdeki bu çöpleri ayrıştırarak her birini ayrı ayrı yerlere koyuyoruz. Daha sonra firma bunları buradan alıyor ve geri dönüşüm yerlerine bırakıyor. Seferihisar Belediyesi ile ortak bir çalışma yapılarak, her mahallenin bu sistemi kurup vatandaşlarına daha duyarlı olmasını sağlamak istiyoruz. Amacımız temiz bir doğa için çevreci bir nesil oluşturmak, umarım başarılı oluruz. Biz yaşadığımız bu cennet ilçeye her türlü desteği vermeye hazırız. Seferihisar markası büyüdükçe, hem turizm yatırımları artar hem de halk daha çok para kazanır hale gelir. Bu kapsamda herkes bizi yabancı bir yatırımcı gibi değil, Seferihisar’ı bir adım daha ileriye götürmek isteyen bir yol arkadaşı, komşusu olarak görmeli.

E.Y.: Hiddenbay yeşil bir çevre olması için tesiste ne gibi katkılar sağlıyor? Bize anlatır mısınız?

K.B. : Güneş Enerjisi ile sıcak su hazırlıyoruz. Tabi bununla da kalmıyor, olimpik havuzu sadece güneş enerjisi ile ısıtıyoruz. Yaklaşık 2 milyon litre dolma kapasitesi bulunuyor.  Burada yaşayan ev sahibi ile bir sene öncesine kadar bir deney projesi başlattık. 91 kwat güç panelleri kurduk. Apartman dairelerinin çatılarına da bu panellerden kurarak yıllık toplam elektrik enerjimizin yüzde 4’ünü buradan üretmeye başladık. Bu bir deneydi ve bu alandaki çalışmalarımızı daha da hızlandırarak devam ettiriyoruz. Her bir ev için projeler hazırladık. Tesisimizde Yeşil enerji üretiyoruz. Yıllık üretim miktarını yüzde 46’ya çıkarmayı planlıyoruz.

E.Y.: Hiddenbay Ekmeksiz Plajını kapattığı doğru mu?

K.B. : Basit bir cevap; “HAYIR!” Bizim ekmeksiz plajı ile hiçbir alakamız yok. Biz henüz inşaat aşamasında ikende kapatılmıştı Ekmeksiz Plajı, şu anda da kapalı..

Bana göre bu güzel plaj, Seferihisar Belediyesi’ne verilmeli ve burası halkın plajı olmalı. Neticede biz de halkız. Bu plaja erişim olması lazım. Seferihisar Sığacık’ın en güzel plajlarından olan biri Ekmeksiz Plajı aynı zamanda bölgenin sembollerinden.. Buranın mevut durumundan arındırılıp, temizlenerek ve gerekli önlemlerin alınmasıyla Mavi Bayraklı bir plaj olarak halkın kullanımına açılmasını doğru buluyorum.

2020-06-18-16-27-02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.