SEFERİHİSAR'IN SUALTI DÜNYASI KİTAPLAŞTI

SEFERİHİSAR'IN SUALTI DÜNYASI KİTAPLAŞTI

Sualtı fotoğrafçısı Bülent Şelli tarafından resimlenen Seferihisar’ın su altı güzellikleri Seferihisar Belediyesi tarafından kitap haline getirildi.

Seferihisar Belediyesi yayını olarak hayata geçen profesyonel sualtı fotoğrafçısı Bülent Şelli’nin Seferihisar’ın Sığacık Körfezi’nde gerçekleştirdiği çekimlerden oluşan “Seferihisar’ın Sualtı Dünyası” kitabı bölgenin sualtı zenginliğini ve güzelliklerini ön plana çıkartıyor.


Kitabın tanıtım toplantısını gerçekleştiren Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Biz derya içinde olup deryayı bilmeyen balık gibi yaşıyoruz. Birçok olağanüstü güzelliğimizin farkında değiliz. Bülent Bey çok özenerek yaptığı çekimleriyle bizi sualtı güzelliklerimizle buluşturdu. Bizim yapacağımız en temel iş, bu güzellikleri korumak. Sahip olduğumuz güzelliklerin farkına varılması için ne yapıp edip gün yüzüne çıkartmamız gerekiyor. Bu kitap bu iki sebeple hayata geçirildi. Herkese bu rengârenk görüntülerle dolu kitabımızı tavsiye ediyorum” dedi. 


Kitapla ilgili açıklamalar yapan Bülent Şelli, Sığacık’ın yerli yabancı dalgıçların rağbet gösterdikleri popüler dalış bölgelerinden biri olduğunu ve eşsiz güzelliklere sahip olduğunu söyledi: Şelli; “Killik Burnu ve Sırtlan Burnu arasında kalan bölge mavi-yeşil algler, kahverengi algler, deniz çayırları ve korallijen habitatın yer aldığı özel bir ekosistemdir. “Seferihisar’ın Sualtı Dünyası” kitabı, Killik Burnu ve Sırtlan Burnu arasında kalan bu bölgenin bir deniz koruma alanı olması fikrini desteklemek için atılan bir ilk adımdır. Biyolojik aşama bilim adamlarının gerçekleştireceği uzun bir çalışma dönemini kapsamaktadır. Bu kitapla hedeflenen bölgenin sualtı zenginliğini ve güzelliklerini sergileyecek görsel bir çalışmadır” dedi. 


Seferihisar’ın Sualtı Dünyası isimli kitap, kitapevleri ve kitap satışı yapılan internet siteleri üzerinden satılmaya başlandı. Ayrıca kitap, Seferihisar Belediyesi’ne ait dükkanlarda da satılacak. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.