Seferihisarlı liselilerden önemli Erasmus başarısı

Seferihisarlı liselilerden önemli Erasmus başarısı

Seferihisar Necat Hepkon Anadolu Lisesi büyük bir başarıya imza atarak Slow Scholl of Slow City Projesi ile İzmir’den Erasmus’a seçilen tek eğitim kurumu oldu.

Öğrencilere yerel tarım uygulamalarının önemi ve geleneksel beslenme kültürünün aşılanması hedeflenen proje Slow Scholl of Slow City (Yavaş Şehrin Yavaş Okulu) için İtalya, Slovenya ve Portekiz’den proje ortakları Sakin Şehir'e geldi. Uzmanlara Can Yücel Tohum Merkezi’nde karakılçık buğdayı hakkında bilgi verildi.

v2a6281-001.jpg

Öte yandan Seferihisar Belediyesi tarafında yapılan açıklamada "Seferihisar Necat Hepkon Anadolu Lisesi’nin projeye uygun hale getirilmesi için çalışmalar başlatılmasına karar verildi. Okul bahçesinin tarım uygun haline getirilmesi için start verilirken aynı zamanda proje kapsamında okula damla sulama sisteminin çekilecek, ağaçlar budanarak toprak sürülecek. Can Yücel Tarım Merkezi’nin eğitimleri ile öğrencileri destek vereceği projede okulda oluşturulacak tarım alanlarına buradan tohum ve fide dağıtılacak" ifadelerine yer verildi.

Karakılçık buğdayının ünü dünyaya yayılıyor

Seferihisar’ın simge yerel ürünlerinden karakılçık buğdayına büyük ilgi gösteren yabancı konuklar Seferihisar Belediyesi Tarım Müdürlüğü tarafından workshoplar da gerçekleştirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.