Seferihisarlı Müzik Dostları Topluluğu’ndan Narlıdere’de unutulmaz bir gece!

Seferihisarlı Müzik Dostları Topluluğu’ndan Narlıdere’de unutulmaz bir gece!

Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği’nin birbirinden güzel eserleri ile yıllardır Seferihisar’da unutulmaz konserler düzenleyen Seferihisar Müzik Dostları Topluluğu, Narlıdereli müzik severlerden tam not aldı.

Seferihisar Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde kurulan, şefliğini Müzik Öğretmeni Dilek Güney, müzik danışmanlığını ise Arif Gönüldaş’ın yaptığı Seferihisar Müzik Dostları Topluluğu Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde “Hayalimdeki Şarkılar” temalı Türk Sanat Müziği konseri düzenledi.

Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde 20 Aralık salı günü "Hayalimdeki Şarkılar" temalı Türk Sanat Müziği Konseri, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Dr.Mehmet Ali Noyan'ın açılış konuşması ile başladı. Seferihisar’ın sevilen Müzik Öğretmeni ve aynı zamanda koro Şefi Dilek Güney'in yönetiminde gerçekleştirilen Türk Sanat Müziği ezgilerinin yankılandığı gecede müzik severler keyif dolu anlar yaşadı.

dilek-guney.jpeg

Performanslarıyla müzik severlerden tam not alan solistlere, konseri dinlemeye gelen misafirler de eşlik etti. Konserde yer alan şarkılara halk dansları ve halk oyunlarının eşlik etmesi salonu tamamen dolduran seyircilerin coşkusunu daha da arttırdı. Seferihisar ve Narlıdere başta olmak üzere yüzlerce kişi, konserin düzenlendiği salonu doldurdular. Müzikseverlerin yanı sıra TRT bünyesinde ses sanatçısı, koro şefi, yapımcı olarak çeşitli görevler alan Dilek Güney’in Ege Üniversitesi Devlet Türk Mûsıkîsi Konservatuvarı’nda eğitim gördüğü öğretmeni Selim Öztaş ve Musiki Kulübü de konserdeki yerlerini aldı. Konserde Selim Öztaş, Koro Şefi Dilek Güney ile birlikte kendi bestelerini seslendirdiği şarkılarla seyircilerden büyük alkış aldı. Aralıksız 3 saat süren konser sonunda müzik severler koroyu ayakta alkışlarken “bir daha, bir daha” diye tempo tuttular.

Gecenin finalinde konuşma yapan Şef Dilek Güney “Sevgili müzik dostlarımız konserimizin temasını ‘Hayalimdeki Şarkılar’ olarak düşünmüştüm. Benim böyle büyük ve güzel her türlü imkânı olan bir salonda konser vermek uzun zamandır hayalimdi. Türk şiirinin önde gelen şairlerinden Cahit Sıtkı Tarancı’nın dediği gibi ‘bazı hayaller, gerçek olmayı çok fazla hak ediyor.’ Ben de bugün kıymetli Selim hocamın ve sizlerin huzurunda bu hayalimi gerçekleştirdiğim için çok duygu doluyum ve mutluyum. Geldiğiniz için, hayallerimizi gerçekleştirirken bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum