ŞEFTALİ TARLASINDA ÖSYS TERCİHİ

ŞEFTALİ TARLASINDA ÖSYS TERCİHİ

Eğitimde fark yaratan çalışmalar yapmaya devam eden İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü milyonlarca veli ve öğrenciyi ilgilendiren TEOG ve ÖSYS tercihleri ile ilgili farklı bir çalışmaya daha imza attı.

Avm’lerde alışveriş yapan öğrenciden, yaz tatilini çalışarak geçiren öğrencilerin hepsine ulaşmayı hedefleyen İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan komisyonlar İzmir’in her bölgesinde öğrencilere destek olmaya başladı. İzmir de bulunan büyük alışveriş merkezlerinde kurulan tercih masalarının yanı sıra milli eğitim müdürlüğü tarafından kurulan mobil tercih komisyonları tarlalarda görev yapan öğrencilere bile ulaşarak öğrencilerin eğitim hayatlarında en doğru seçmeleri için rehberlik yapmaya başladı. 

Uzman rehber öğretmenler tarafından oluşturulan tercih masaları ve mobil tercih komisyonlarında İzmir’de görev yapan bin sekiz yüz yirmi iki rehber öğretmen görev alıyor.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi tercih masalarını ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yahşi yapmış olduğu açıklamada;

“Tercih danışmanlığı sürecinde öğrencilere ilgi, yetenek ve kişilik özellikleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçişlerinde rehberlik yapılması ve bu süreçte verilecek tercih danışmanlığı hizmetlerinin belirlenen standartlar doğrultusunda yürütülmesini hedefledik. İstedik ki öğrencilerimiz bu zorlu süreçte uzman öğretmenlerden yardım alsınlar. “Şimdi ne yapacağız” endişesi yaşayan velilerimiz ve öğrencilerimize rehber öğretmenlerimiz yardımda bulunsun. 

Mardin’den Zonguldak’a kadar uzandık…

“İlimiz genelinde Okullarımızda, AVM’lerde  ve Mobil olarak üç farklı şekilde, ortak Sınavlar için 313 (TEOG), ÖSYS için  221 toplamda 534 komisyon oluşturulmuştur. 

Bu komisyonların 8’i İzmir’in en çok ziyaret edilen ve tanınan 4 AVM’ sinde bu kurumların izni alınarak oluşturulmuştur. Amacımız tatilini geçiren öğrenci ve velilerimize daha hızlı ulaşabilmek, farkındalığı artırmak ve fazladan bir vakit ayırmadan bu hizmeti almalarını sağlamaktır. Kurmuş olduğumuz komisyonlarda çok farklı illerden öğrencilerimize yardımcı oluyoruz. Öğrencimizin tekrar okuduğu yere dönmesine gerek yok. Tc kimlik numarası ile komisyonlara başvuran öğrenciler tercihlerini en doğru şekilde yapabilmekteler. Şu ana kadar birçok farklı ilden öğrencimizin tercihleri kurulan komisyonlar aracılığı ile gerçekleştirildi. Bu öğrencilerimiz arasında Mardin’de okuyan da var Zonguldak ta okuyanda. 

Ayrıca 9 komisyonumuz da Mobil Komisyon ekibi şeklinde oluşturulmuştur. Mobil ekiplerimiz Bornova, Bergama ve Kemalpaşa ilçelerimiz gibi özellikle kırsal kesimde bulunan öğrencilerimizin yaşadıkları ya da çalıştıkları tarla bahçe gibi yerlere giderek, yerinde danışmanlık hizmeti vermektedirler” dedi.

Kemalpaşa ilçesini Yiğitler köyü Bağyurdu mahallesinde şeftali bahçesinde çalışan öğrencilerin tercihlerini yapan komisyonda görev alan öğretmenler,  her öğrenciye ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirirken öğrenci velileri ise tercih yapmak için tarlaya kadar gelen öğretmenleri görmenin şaşkınlığını yaşadıklarını söyleyerek,  Milli Eğitim Müdürü Yahşi’ye yapmış olduğu bu duyarlı çalışmadan dolayı teşekkür ettiler.

Yahşi; Farklı şekillerde oluşturduğumuz komisyonlarımız sayesinde; İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizler, vatandaşa doğrudan ulaşmayı hedefliyoruz diyerek, buralarda sadece İzmir’in öğrencilerine değil tatilini ilimizde geçirmekte olan ülkemizin bütün öğrencilerine hizmet vermekteyiz. Başvuranların ise sadece kimlik numaralarını bilmeleri yeterlidir, alanında uzman öğretmenlerimiz kendilerine gerekli desteği sağlayacaklardır. Veli ve öğrencilerimiz nasıl tercih yapacakları konusunda endişe yaşamasınlar” dedi.
TEOG tercis süreci 14-26 Temmuz Ösys Tercih süreci olan 18-28 Temmuz tarihleri boyunca komisyonlar tarlalardan Avm’lere kadar bir çok yerde ve okullarda tercih süreci yaşayan öğrencilere destek olacaklar.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.