SEHAYDER'den sokak hayvanları için bir kap su uyarısı

SEHAYDER'den sokak hayvanları için bir kap su uyarısı

Sokak hayvanlarının su ve beslenme ihtiyaçlarını gidermek amacıyla sokak hayvanları için ‘Bir kap su’’

Seferihisar’da SEHAYDER (Seferihisar Hayvansever Dernek Başkanı) Fevziye Özkan, Sokak Hayvanlarını sıcak yaz aylarında sokak hayvanlarının su ve beslenme ihtiyaçlarını gidermek amacıyla sokak hayvanları için ‘Bir kap su’’ koyun uyarısı yaptı.

762e14c4-c808-43f7-80bf-022724b9cbab.jpg

Oluşum Medya ve SEHAYDER iş birliği ile çevreye farkındalık yaratmak amacıyla bir kap su koyarak sokak hayvanlarının serinlemesini sağladı.

f0c064b5-ba3c-4438-8afb-1de536cf6c10.jpg

Sıcak yaz aylarının gelmesiyle sokak hayvanlarına yönelik uyarı yapan Özkan, 'Bir kap su,' sloganıyla vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Fevziye Özkan, bizler gibi can taşıyan ve bizler gibi bu dünyada yaşama hakkına sahip olan sokak hayvanlarına sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, "Bir kap su, bir kap mama hayat kurtarır. Hava sıcaklıklarının artması nedeniyle sokak hayvanlarına karşı vatandaşların daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Herkes kapısının önüne bir kap su koyarsa, can dostlarımız bu sıcak havalarda susuz kalmaktan kurtulurlar. Daha önce alışık olmadığımız derecede yüksek sıcaklarda insanlar bile kaçacak delik ararken hayvanların durumunu düşünmek zorundayız. Sıvı almadan bu sıcak günleri atlatmamız imkansız. Sokak hayvanları susuzluktan ölmesin, bunun için tüm Seferihisarlı vatandaşlarımızın 'Bir kap su, bir dolu hayat' sloganı ile uyarılarına kulak vermeye çağırıyorum. Sokak hayvanları da unutmamalı, onların yaşam haklarını korumamız gerekiyor" dedi. 

c2137b66-fb6a-4f4c-bd92-f18636a70592.jpg

Ayrıca, sokak hayvanlarını korumak ve onların yemek ve su ihtiyaçlarını karşılamak için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirten Özkan, sıcak yaz günlerinde sahipsiz sokak hayvanları için herkese evinin kapısının önüne bir kap su veya bir kap yemek koyması için çağrıda bulundu. Ayrıca tarla da bağlı olarak duran büyük baş hayvanları da gölge bir yere bağlamaları gerektiğinin altını çizdi.

ee03f864-f527-476a-a2f7-144c209ac55c.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.