“ŞEHİDE KELLE DİYENLER CHP’YE ŞEHİTLERE SAYGIYI ÖĞRETEMEZLER”

“ŞEHİDE KELLE DİYENLER CHP’YE ŞEHİTLERE SAYGIYI ÖĞRETEMEZLER”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Erdoğan, şehitlere kelle diye hitap etmedi mi? Şehide kelle diyenler, CHP’ye şehitlere saygıyı öğretemez" dedi.

Adalet Kurultayı’nda içki içen üç kişiye CHP tarafından işlem yapılmasına karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’li yetkililerin CHP’yi hedef alan açıklamalarına yaptığı yazılı açıklama ile sert tepki gösteren Öney, "Kurultaya gelen 30 bin kişinin adalet talebini duymayanlar sadece üç kişinin hatasına mal bulmuş mağribi gibi balıklama atlayarak ülkeyi esir alan adaletsizliğe karşı mücadeleyi engelleyemezler” diye konuştu.

 

“KÖR NİKO’YU ORTAYA ATAN BAHÇELİ’NİN GÖZLERİ ÜLKE SORUNLARINA KÖR!”

Cankurtaran, Bahçeli’nin de AKP’yle birlikte Adalet Kurultayı’nı sulandırmaya çalıştığını belirterek, “Muhtemelen Kör Niko Meyhanesi Bahçeli’nin hayalindeki bir yer. Gerçekte  öyle bir yer varsa da belli ki kendisi iyi biliyor ve sık sık gidiyor. Ancak siyaseten bizi ilgilendiren  ise Kör Niko’yu ortaya atan Bahçeli’nin AKP’nin kuyruğuna takılarak ülke sorunlarına ve artan adaletsizliğe kör olmasıdır” diye konuştu.

"AB'Yİ GEÇTİK YARGI BAĞIMSIZLIĞINDA KENYA'DAN BİLE GERİDEYİZ"

Kenya'da usulsüzlük yapıldı diye Yüksek Mahkeme'nin başkanlık seçimlerinin yenilenmesi kararını da değerlendiren Cankurtaran, "AB ülkelerini geçtik yargı bağımsızlığında Kenya'dan bile geriye düştük. Türkiye’de ise Yüksek Seçim Kurulu (YSK) aleni hile yapılan referandumu yasalara rağmen iptal etmedi. Türkiye’deki yüksek yargı, altı üstü 54 yıl önce bağımsız bir ülke olan Kenya’nın yüksek yargısı kadar olamadı. Bu Türk demokrasisi ve yargısı adına utanç verici bir durumdur” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.