Şehide Vefa Menderes Belediyesi’nden

Şehide Vefa Menderes Belediyesi’nden

Menderes Belediyesi tarafından Bulgurca Mahallesi’ne kazandırılan Bulgurca Meydanı’na, Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Ayhan Elmacı’nın adı verildi.

Fırat Kalkanı Harekatı’nda DEAŞ’lı teröristler ile El Bab’ın Al Ghuz bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Ayhan Elmacı’nın ismi Menderes Belediyesi tarafından ölümsüzleştirildi. Menderes’in Bulgurca Mahallesi’nde yaşayan şehidin 52 mevlidinde, belediye tarafından mahalleye kazandırılan Bulgurca Meydanı’nın ismi Şehit Uzman Çavuş Ayhan Elmacı Meydanı olarak değiştirildi.

 

Duygusal anlar yaşandı

 

Öğle namazı sonrası gerçekleşen 52 mevlidine şehidin ailesinin yanı sıra Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve eşi Esra Soylu, Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet İmre, Belediye Başkan Yardımcıları Halil Taşkıran ve Ayşegül Duran Türker, Belediye Meclis Üyeleri, ilçe protokolü ve çok sayıda Menderesli vatandaş katıldı. Kuran okuması ve ikramların gerçekleştiği mevlit sırasında duygusal anlarda yaşandı. Şehidin babaannesi Hatice Elmacı mevlit sırasında gözyaşlarını tutamazken, Başkan Soylu’nun eşi Esra Soylu, babaanneyle yakından ilgilendi.

 

İsmiyle Yaşayacak

 

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, mevlit sonrası yaptığı konuşmada “ Şehidimizin acısı ilk günkü gibi yüreklerimizi dağlıyor. Vatan uğruna canını hiçe sayan yiğitlerimizi biz de unutmuyoruz. Daha önce açılışın gerçekleştirdiğimiz ve Bulgurca Meydanı adını verdiğimiz meydanımızın ismini değiştirerek şehidimizin adını verdik. Artık şehidimiz ismiyle ölümsüzleşti. Meydanımız, Şehit Ayhan Elmacı Meydanı olarak Bulgurcalı ve Menderesli kardeşlerimizin hizmetinde. Bu bayrak uğruna, bu vatan uğruna şehit düşen tüm vatan evlatlarımızı isimleriyle sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğiz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki de, “ Bu topraklarda ayakta kalabilmek çok zor. Tarih bunun dolu örnekleriyle mevcut. Bu bağlamda ülkemizin birliğinin, dirliğinin, beraberliğini sağlanmasında bütün hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Bu ülke savunmasında en büyük emeği de şehitlerimiz veriyor. Ayhan Elmacı kardeşimiz de şehitlerimizden birisi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhu şad olsun” diye konuştu. 

 

Açılışı Babaanne Yaptı

 

Konuşmaların ardından meydanın açılışı yapıldı. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, açılışı şehidin babaannesi Hatice Elmacı ile birlikte gerçekleştirdi. Açılış sonrası şehidin adını taşıyan giriş takı önünde protokol üyeleri ve şehidin ailesi hatıra fotoğrafı çekildi.

 

Birçok projeyi içinde barındırıyor

 

2016 yılının kasım ayında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar tarafından açılışı yapılan meydan, bir buçuk milyonluk yatırım ile Mendereslilerin hizmetine sunuldu. 5 bin 200 metrekare yapısal, 7 bin 500 metrekare yeşil toplam 12 bin 700 metrekare alandan oluşan Şehit Uzman Çavuş Ayhan Elmacı Meydanı, birçok projeyi içinde barındırıyor. Meydan, muhtarlık binası, kadın dayanışma ve kurs merkezi, aile sağlığı merkezi, basketbol sahası, futbol sahası, çocuk oyun grubu, fitness aletleri ve mini amfi tiyatrodan oluşuyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.