Şehir içi ulaşımına ‘ESHOT’ müjdesi

Şehir içi ulaşımına ‘ESHOT’ müjdesi

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’in girişimleri üzerine yarın Torbalı’da şehir içi ulaşımı başlayacak. Daha önceki 1 ve 2 numaralı hatlarda artık ESHOT otobüsleri çalışacak. Yarın teste başlayacak olan uygulama şehir içi krizini çözecek.

Cuma günü Torbalı’daki Yerel Yönetimler Buluşması’na katılan Tunç Soyer’e şehir içi ulaşım sorununu aktaran Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’in girişimleri üzerine ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri bugün Torbalı Belediyesi’ne gelerek Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, başkan yardımcıları Ali Yakupoğlu ve İlyas Çimen’le durumu görüştü. Vatandaşların daha fazla mağdur olmaması adına çalışmaların hızlanmasını isteyen Tekin, yarın şehir içi ulaşımının başlayacağını müjdeledi. Daha önceki 1 ve 2 numaralı hatlarda artık ESHOT otobüsleri çalışacak.  713 ve 714 numaralı ESHOT otobüsleri, kısa süreli aralıklarla yolcu taşıyacak.

ATATÜRK MAHALLESİ’NE MÜJDE

Şehir içi dolmuşlarında 1 numaralı hattı, 713 numaralı ESHOT aracı kullanacak. 2 numaralı hatta ise 714 numaralı hat görev yapacak. Ayrıca Atatürk Mahallesi için de bir çalışma yapılacak. Durak ve güzergahların belli olmasıyla 715 numaralı bir hat buradan geçecek. Yarından itibaren seferlere başlayacak olan bu hatların sefer saatleri ve güzergahı www.eshot.gov.tr adresi üzerinden takip edilip, sorgulanabilecek. Torbalı’daki dolmuş kooperatiflerinin birbirini mahkemeye vermesi ve mahkeme kararıyla iki hattın da seferlerin durdurulmasıyla ilgili başlayan süreci değerlendiren Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, yeni seferlerin Torbalı’ya hayırlı olmasını diledi.

BAŞKAN TEKİN: HAYIRLI OLSUN

Yarın seferlerin başlayacağını ifade eden Başkan Tekin, “Maalesef iki kooperatifimizin karşılıklı şikayetleri sonucu mahkeme Torbalı’daki şehir içi ulaşım seferlerini durdurmuştu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e durumu aktardık ve kendisi bize ‘Aracımız çok, güzergahları belirleyin’ dedi. Bugün de ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri ile son bir görüşme yaptık. Yarından itibaren şehrimizde şehir içi ulaşımı başlayacak. Hem daha geniş hem de daha konforlu araçlarla, artık vatandaşlarımız sorunsuz bir şekilde ulaşımdan yararlanacak. Torbalı’mıza hayırlı olsun. Emeği geçen baştan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi. Öte yandan şimdilik 15’er dakikalık aralıklarla seferleri yapacak olan bu otobüsler, bir süre izleme yapıldıktan sonra yolcu yoğunluğuna göre tarifeye son şekli verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.