Şehit Arslan Kulaksız'ın Adı Güzelbahçe'de Parkta Yaşayacak

Şehit Arslan Kulaksız'ın Adı Güzelbahçe'de Parkta Yaşayacak

10 ay önce Muş Malazgirt'te şehit olan Binbaşı Arslan Kulaksız'ın adı Güzelbahçe'ye inşaa edilen parkta yaşayacak.

Güzelbahçe Belediyesi tarafından yaptırılan, 10 ay önce Muş’un Malazgirt İlçesi’nde teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit edilen Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız’ın adını taşıyan park ve şehitlik anıtı törenle açıldı.

Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, İstihkam Okulu Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Osman Nadir Saylam,  İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit, Maltepe Okul Komutanı Tankçı Kurmay  Albay Kadir Canpolat, CHP Parti Meclisi üyeleri Mustafa Moroğlu, Özkan Yılmaz, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı  Mustafa İnce, belediye meclis üyeleri, şehit binbaşı Arslan Kulaksız’ın eşi ve çocukları  ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ege Ordusu Bölge Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen tören de konuşan Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü,  “Bu kutsal vatanımızı bölüp parçalamak isteyen hain terör örgütleri kalleşçe saldırmaktadır. Türk halkı dış güçlerin desteğindeki bu teröre boyun eğmeyecektir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Üzerinde özgürce yaşadığmız bu toprak, şehitlerimizin sayesinde vatan haline gelmiştir. Şehidimin adını sonsuza kadar yaşatanları kutluyor, parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yüksel: Kuvayi milliye ruhu şart

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, “Ülkenin birliği bütünlüğü için görevi başında şehit düşen Binbaşı Arslan Kulaksız adına  bu parkı yapanlara teşekkür ediyorum.  Hemen hergün  3-5-8’le ifade edilen şehit oluyor. Bunlar rakam değil can. Her gün bir ailenin ocağına ateş düşüyor. Ülkenin dört bir yanında ocaklar yanıyor.Yetim çocuklar, anneler babalar gözyaşı döküyor. Türkiye bu sorunu mutlaka çözmeli. Bütün siyasi partilerin, tıpkı 19 Mayıs 1919’da olduğu gibi, kurtuluş savaşı ruhuyla bu savaşı kazanabiliriz. Atatürk’ün devrimlerini, laik cumhuriyeti korumak için kuvayi milliye ruhunu canlandırmalıyız. Hiç bir mazeret üretmeden yurtta barış, dünya’da barış ilkesini hayata geçirmeliyiz. Bundan kaçan, buna ortak olmuş olur. Çünkü terör bir insanlık suçudur” dedi.

İnce: Şehitler ölmez, vatan bölünmez

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da başlattığı bağımsızlık  ateşi yanıyor. Ülkemizde ve dünyada terörör kasıp kavuruyor.İşte törörün sonucu  Binbaşı Arslan Kulaksız’ı şehit verdik. Türk milleti olarak terörden korkmayacağız. Teröre yenik düşmeyeceğiz. Teröre alışmayacağız. Bunu da yapabilmemizin tek yöntemi 19 Mayıs 1919’da temelleri atılan  bölünmez, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni ilebelet yaşatmaktır. Barış ve huzur dolu bir ülkede yaşamak dileğiyle, şehitler ölmez, vatan bölünmez” dedi.

Şehitin eşi: Sen şehit ben gazi oldum

Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’ın eşi Sibel Kulaksız da,  “Şehidim her zorluğa birlikte göğüs gerdim, diyar diyar gezdik. Kaderimde 27 Temmuz 2015 de seni şehit vermek varmış.  Seni gözlerimin önünde pusuya düşürdüler. Sen yiğitim şehit olurken bile bizi düşündün. Göğsünü bana siper ettin, beni korudun. Senin sayende yaşıyorum şu anda. Son sözün Allah diyerek şahadete erdin. Rabbim seni şehit aldı, beni gazi yaptı. Beni çocuklarıma bağışladı. Arslanım, yiğidim, şehidim. 10 ay oldu senden ayrı kalalı. Nefes alamadık. Ama bize büyük gurur ve şeref bıraktın. Türkiye ağladı, her yere adın yazıldı.Acıyla gururu birarara yaşadık. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun”dedi.

Yelki Mahallesi Muhtarı Turgay Çetin de ilçenin en büyük parkının mahallesine yapılması nedeniyle teşekkür etti.

Yelki’de Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde  yaklaşık 10 bin m²’lik park alanında çocuk oyun grubu, spor aletleri, yel değirmeni şeklinde kafeterya, oturma grupları, otopark ve şehitlik anıtı yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.