Şehit Astsubay Ömer Halisdemir  Parkı Açıldı

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı Açıldı

Menderes Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı’nın açılışı gerçekleşti.

Menderes Belediyesi tarafından 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Astsubay Ömer Halisdemir’in adını taşıyan parkın açılışı gerçekleşti. İlçe merkezinde yer alan parkın açılışına Başbakan Binali Yıldırım’ın Baş Danışmanı Ömer Sertbaş, AK Parti İzmir Milletvekilleri Atilla Kaya ve Necip Kalkan, AK Parti Eski Dönem Milletvekili Ali Aşlık, AK Parti Eski İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti Eski İl Başkan Vekili Aziz Demir, belediye meclis üyeleri ile ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kendi ailem gibi

Açılışta konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Allah'a hamdolsun, vermiş olduğumuz sözlerin neredeyse yüzde 70'ini hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bundan sonra da inşallah vermiş olduğumuz sözlerin tamamını hayata geçirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bugün yine Menderes'e güzellik kattık. Bu alanın önceki halini hepimiz biliyoruz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz bütün hizmetlerde; kendi evladıma nasıl özeniyorsam, kendi aileme nasıl özeniyorsam, kendi evime nasıl özeniyorsam, siz değerli kardeşlerimi de bu saydığım unsurlardan hiçbir şekilde ayırmıyorum. Aynı kendi evimiz, kendi ailemiz olarak görüp sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz. Herhalde bu samimiyetimizi, bugüne kadar ortaya koyduğumuz hizmetlerden hepiniz anlamışsınızdır diye ümit ediyorum” dedi.

16 Nisan vurgusu

Konuşmasında 16 Nisan referandumuna da değinen Başkan Soylu, “ 15 Temmuz gecesi hain FETÖ terör örgütü tarafından bir darbe girişimi yaşadık ve o gece ilk kurşunu sıkan, haini alnının çatından vuran şehidimiz Ömer Halisdemir. Bütün şehitlerimiz bizim namusumuzdur, onurumuzdur, şerefimizdir. Onların isimlerini yaşatmak, onların isimlerini gelecek nesillere aktarmak bizim en büyük görevlerimizden bir tanesidir. Bu vatan bize, şehitlerimizin kanlarıyla sulanarak vatan kılındı. 102 sene evvel Çanakkale'de savaşmış olduğumuz ülkelerin isimlerini saymama gerek yok. Hepimiz çok iyi biliyoruz. 102 sene önce 250 bin-300 bin vatan evladını şehit eden unsurlarla 102 sene sonra bugün yine savaşıyoruz ama unuttukları bir şey var; Çanakkale Savaşında Seyit Onbaşı'yı hesap edemedi bu hainler. 15 Temmuz gecesinde de şehidimiz Ömer Halisdemir'i ve bu aziz milleti hesap edemediler. 16 Nisan'da da yine bu milletin o Çanakkale ruhunu kaybettiğini sanarak aynı unsurlarla bugün tekrar savaşıyoruz. Milletimizin bu unsurları göz ardı etmeyerek 16 Nisan'da o Çanakkale ruhunu kaybetmeden 15 Temmuz'da ve Çanakkale'de olduğu gibi duruşumuzu bu düşmanlara göstereceğimizden hiçbir şüphem yok. Hepimizi milli bir duruş sergilemeye ve hainlerin yolundan gitmeyerek, PKK'nın yolundan gitmeyerek, vatanını, milletini seven, bu millet için koltuğunu elinin tersi ile iten Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın ve 'kefenimi giyip yola çıktım' diyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yolundan gitmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da, “ Belediyemizin Menderes’e kazandırdığı parkımız hayırlı, uğurlu olsun. 15 Temmuz kahramanımız şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in adını taşıması ise büyük anlam ifade ediyor. Bu vesile ile 15 Temmuz'da şehadet şerbetini içen 249 vatan evladını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi protokol üyelerinin katılımıyla kesildi.  
 
7’den 70’e herkes için

1 milyon 700 bin liraya mal olan ve 7 bin metrekare alandan oluşan park içerisinde bir adet kafeterya, su oyunlu ve köprülü havuz, normal havuz, dev hayvan figürlü oyuncaklar, aynı anda 250 çocuğun kullanabileceği kapasitede oyun grubu, aydınlatma ve sulama sistemleri yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.