Şehit kütüphanelerine Sedat Peker'den kitap desteği

Şehit kütüphanelerine Sedat Peker'den kitap desteği

180’nci kütüphane Şırnak’ta açıldı

Ülke genelinde şehitlerin her birinin adlarını yaşatmak için kütüphaneler ve okuma salonları kurarak, milli birlik ve beraberliğin teminatı gençlere ve çocuklara kitaplar aracılığıyla farkındalık yaratmaya devam eden Şehit Kütüphaneleri, 180’nci kütüphanesini Sedat Peker’in desteğiyle Şırnak’ın İdil ilçesinde açtı. 

402f974c-7d4a-4193-9949-61050189e2f9.jpg

Sedat Peker’in göndermiş olduğu kitaplarla Şırnak’ın İdil ilçesinde eğitim veren İdil Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 180’inci kütüphanesini açan Şehit Kütüphanesi bir şehidin adını daha yaşattı. 

Kütüphaneye, 17 Ocak 2016 tarihinde bölücü terör örgütü tarafından önceden yerleştirilmiş el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Ersin Yıldırım’ın adı verildi. 

9b275fcc-8fc8-41bd-85ea-2e0b6c7b4949.jpg

Kütüphanenin açılışına İdil İlçe Kaymakamı  Zafer Sağ, İlçe Emniyet Müdürü İzzet Güner, İl Özel  İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Şirin Arslan, İlçe Başsavcısı Rıdvan Avcı, şehidin annesi Sevim Yıldırım ve babası Cevdet Yıldırım katıldı. 

Açılışta duygu dolu anlar yaşayan şehit annesi ve babası, böylesi anlamlı bir organizasyonda evlatlarının adının yaşatan herkese teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.