Şehit Mehmet Kıvık'ın adı Menderes'te yaşayacak

Şehit Mehmet Kıvık'ın adı Menderes'te yaşayacak

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda şehit olan Piyade Teğmen Mehmet Kıvık'ın adı memleketi Menderes'te yaşayacak.

Nilda Altın Okay- Menderes Belediyesi tarafından Pençe-Yıldırım operasyonunda 27 yaşında şehit olan Piyade Teğmen Mehmet Kıvık anısına yaptırılan anıtın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, eşi Aslı Kayalar, Ege Ordu Komutanlığı Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz, İlçe Kaymakamı Cevat Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kani Beko katıldı.

frrvuqtwuamqvqj.jpg

Başkan Kayalar, "Pençe-Yıldırım operasyonunda kahramanca mücadele ederek şehit olan Piyade Teğmen Mehmet Kıvık kardeşimizin adına yaptırdığımız anıtın açılışını, Ege Ordu Komutanlığı Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz, Partimizin İzmir Milletvekili Kani Beko, İlçe Kaymakamımız Cevat Çelik ve şehidimizin kıymetli ailesiyle birlikte büyük bir gurur ve minnetle gerçekleştirdik. Anıtımızı, şehidimizin ruhuna ve kıymetli ailesine armağan ediyor, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum." dedi.

frrvtuuwuaqrspn.jpg

Şehit Mehmet Kıvık

Balıkesir Üniversitesini bitirdikten sonra yedek subay olarak askere gittiği ve bu sırada sınavları kazanıp teğmen olarak 2019 yılında ilk görev yeri olan Hakkari 2. Hudut Tugayı 1. Komando Tabur Komutanlığına atanmıştı. Yaklaşık 2 ay sonra tayin olacaktı.

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda Teğmen Mehmet Kıvık, terör örgütü PKK tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olmuştu.

frrvvi9xsaadmrn.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.