Şehit polis Fethi Sekin anısına pedal çevirdi

Şehit polis Fethi Sekin anısına pedal çevirdi

Şehitler anısına bisiklet turlarına çıkan Orhan Kotluk, İzmir Adliyesi'nden teslim aldığı Türk bayrağını şehit polis memuru Fethi Sekin'in memleketi Elazığ'ın Baskil ilçesine getirdi.

MEDYA EGE / ESRA ÖNEN - İzmir'de yaşayan bisikletçi Orhan Kotluk (47), 5 Ocak 2017'de İzmir Adliyesi'ne yönelik bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla gerçekleşen saldırıda, şehit düşen polis memuru Fethi Sekin anısına bisiklet turu düzenledi. Türk bayrağını İzmir Adliyesi önünden alan Kotluk, ardından yola çıktı. Bin 500 kilometreyi 12 günde kat eden Kotluk, Elazığ'ın Baskil ilçesine vardı. Şehit polisin mezarı başına gelen Kotluk'u, Baskil Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin ve şehit Fethi Sekin'in kız kardeşi Fikriye Sekin karşıladı. Bisikletinden inen Kotluk, getirdiği Türk bayrağını Kaymakam Kundakçı, Başsavcı Yeğin ve Fikriye Sekin'e verdi. Ardından şehit Sekin'in kabri başında dua eden Kotluk, ziyaret defterini doldurdu.

whatsapp-image-2023-09-14-at-11-25-54.jpeg

Bisiklet turuna İzmir'den başlayan Kotluk, yolculuğu sırasında Uşak'ta da şehit aileleri ile bir araya geldi. Yolculuğunun ikinci gününde Uşak’a ulaşarak Şehit Aileleri Dernek binasında Dernek Başkanı Şakir Çakır ve şehit aileleriyle buluşan Kotluk, Çakır’a Türk Bayrağı hediye etti.

f7a6e235-12aa-4540-bd6a-9b3d76dd5f2c.jpg

whatsapp-image-2023-09-03-at-13-08-55.jpeg

2005 yılından bu güne kadar aziz kahramanlar adına pedal çevirdiğini aktaran Orhan Kotluk, "Benim için çok özel bir yolculuktu. Konya'dan Baskil'e kadar polis ve asker eskortluğunda yolculuğuma devam ettim. Özellikle şehidimizin kız kardeşiyle bir araya gelmek en büyük dileğimdi. Duyguları benim için çok önemliydi. Kendisiyle buluştuk, abla kardeş edasında sarıldık, mezar başında ve bayrak tesliminde çok duygulu anlar yaşadık. Kahramanlarımızın unutulmaması onu çok sevindirdi. Bana bu yolculukta destek olan ve eşlik eden herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

aw029721-04.jpg

whatsapp-image-2023-09-14-at-11-25-53.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.