Şehitlerimizin adı bu parkta yaşayacak

Şehitlerimizin adı bu parkta yaşayacak

Karabağlar Belediyesi, vatan uğruna hayatını feda edenler anısına, Ali Fuat Cebesoy Mahallesi’nde yaptığı “Şehitler Parkı ve Anıtı”nın açılışını gerçekleştirdi. Anıt üzerinde Karabağlarlı 60 şehidin isimleri de yer almakta.

Toplam 9 bin 600 metrekare alanı kapsayan “Şehitler Parkı ve Anıtı”nın açılış törenine İzmir Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, şehit yakınları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Tören açılışında konuşan Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, vatan uğruna kendini feda edenler anısına, böylesine anlamlı bir esere imza atan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiğini dile getirdi. 

unnamed-(4)-137.jpg
Karabağlar Kaymakamı  Mehmet Sadık Tunç da bu park ve anıtın şehitlerimizin anısının yaşatılması adına önem taşıdığına dikkat çekti.
 

Bu ülke şehitler sayesinde ayakta
 

Açılış töreninde bu ülkenin kolay kurulmadığı gerçeğini hatırlatarak sözlerine başlayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise ülkemizin, şehitlerimizin kanlarıyla kurulduğuna vurgu yaptı. Başkan Selvitopu, “Bugün dimdik ayakta duran Cumhuriyet’i onlar kurdular ve bu Cumhuriyet’i korumak için de ara ara hep şehitler verdik. O şehitlerimiz ki bu vatanı yaşatıyorlar. Onlar kalbimizde yaşıyorlar, yüreğimizdeler, her yerdeler. Çünkü onlar sayesinde bu ülke ayakta. Onlara duyarsız kalmamız, ilgisiz kalmamız asla söz konusu olamaz.  İşte bu parkı bu anlamıyla yapmaya uğraştık. Ama sadece bu rölyef ve bu parkla değil onların verdiği mücadeleyi, canlarını vererek ödedikleri anıları da hep ayakta tutmak hep yaşatmak durumundayız” dedi.
unnamed-(5)-109.jpg

Birlik olmak zorundayız. 
 

“Ülkemiz zor günlerden geçiyor” diyen Başkan Selvitopu, “Bu zor günlerde de şehitler veriyoruz, sıkıntılar çekiyoruz gazilerimiz oluyor. Bütün bunları aşmanın yolu birlik beraberlik içinde tek yumruk olmaktır. Bizler zor günlerde tek yumruk olmasını bilen bir milletiz. Ülkemizin kurucusunun ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diye bir sözü var. Yurtta barış olursa, dünyada barış olursa insanlar huzurla, sevgiyle hoşgörüyle yaşarlar. Şehitlerimiz de bu uğurda hayatlarını feda ettiler” dedi.


Bu ülke bölünmeyecek


Törende şehit yakınları adına konuşan  Recep Ortanca da “Bu ülke hepimizin. Ben bu ülkenin nasıl birlik olduğunu gördüm, yaşadım ve insanların istediğinde birlik olabildiğini gördüm. Kim ne yaparsa yapsın bu ülke bölünmeyecek. Sayın Başkanımız da çocuklarımızın ismini yaşattığı için bizler de hep var olacağız, birlik içinde beraberlik içinde olacağız” diye konuştu. 


Ali Fuat Cebesoy Mahallesi muhtarı Talip Doğan ise park ve anıtın açılışı dolayısıyla Başkan Selvitopu’na teşekkür etti.


Tören konuşmalarının ardından şehitler için dua edildi. Daha sonra Şehitler Anıtı’nın açılışı gerçekleştirildi. Protokol ve şehit yakınları anıta karanfiller bıraktı.
 

Yürüyüş yolları da var
 

Toplam 9 bin 600 metrekare alana kurulu Şehitler Parkı’ndaki anıt üzerinde, Atatürk ve şehitleri tasvir eden rölyef kabartma, Karabağlarlı 60 şehidin ismi ile geçmişten günümüze var olan 16 Türk devletini simgeleyen bayraklar yer alıyor. 


Parkta ayrıca basketbol sahası, yürüyüş yolu, yeni nesil iki adet oyun grubu, engellilerin de yararlanabileceği spor aletleri, ışık ve ses oyunlarının yapılabildiği animasyonlu kuru havuz ile 200 metrekarelik tören alanı bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.