ŞEHİTLERİN İSİMLERİ OKULDA YAŞATILACAK

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ OKULDA YAŞATILACAK

İki oğlunu da şehit veren baba Hasan Sünnetçi’ye, oğullarının isimlerinin mahallerindeki okula verilmesi haberi gurur ve mutluluğu bir arada yaşattı.

Oğulları Bülent Sünnetçi’yi 1997 yılında vatani görevini yaparken Kuzey Irak’ta, diğer oğulları Murat Sünnetçi’yi ise PTT görevlisi iken 2009 yılında İzmir’de elim bir trafik kazası neticesinde görevi başında şehit veren Sünnetçi ailesinin babası Hasan Sünnetçi, Bornova Kaymakamlık binasında ağırlandı. Oğullarının isimlerinin ikamet ettikleri Bornova Serintepe mahallesindeki Altındağ Anadolu Lisesi’ne verilmesi talebi, şehit babası Hasan Sünnetçi’ye gurur ve mutluluğu bir arada yaşattı.

EVLATSIZ YAŞANIR, VATANSIZ YAŞANMAZ

Baba Hasan Sünnetçi, "Ne diyeceğimi bilemiyorum. Oğullarımızın isimlerinin, evimizin yanındaki okulda yaşayacak olması bizi çok memnun etti, gurur duyduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepinizden. Evlatsız vatan olur ama vatansız olunmaz" diye konuştu.

AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı’nın koordinasyonuyla Bornova Kaymakamlık Binası’nda şehit babasıyla bir araya gelinen görüşmede Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ve AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan ile AK Parti Bornova İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Yıldırım hazır bulundu. Bornova Kaymakamı Fatih Genel’e makamında konuya ilişkin dilekçe bizzat verildi ve Genel’in imzasıyla işlemlere başlandı.

OKULUN YENİ İSMİ “ŞEHİT BÜLENT – MURAT SÜNNETÇİ ANADOLU LİSESİ” OLACAK

Konuyla ilgili açıklama yapan Bornova Kaymakamı Fatih Genel, "Şehitlerimizin isimlerini okullara, caddelere ve parklara vererek, isimlerini hayatın her alanında yaşatmak istiyoruz. Şehitlerimiz, vatanımız için canlarını feda eden kahramanlarımızdır. Hem aziz şehitlerimize hem de onları da yetiştiren değerli ailelerine ne yapsak azdır" dedi.

Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ise, "Şehitlerimiz Bülent ve Murat Sünnetçi’nin adları bu okulumuzda yaşayacak. Şehitlerimizin adını okula vererek hatıralarını korumuş ve unutturmamış olacağız" diye konuştu.

AK PARTİ BORNOVA İLÇE BAŞKANI, ŞEHİT YAKININA KÜFÜR EDEN İYİ PARTİLİ MİLLETVEKİLİ İÇİN SERT KONUŞTU

Görüşmede hazır bulunan ve şehit babası Hasan Sünnetçi’nin “Evlatsız yaşanır, vatansız yaşanmaz” sözlerinin ardından son derece duygulandıklarını ifade eden AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan: “Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Şehit babası “Evlatsız yaşanır. Vatansız yaşanmaz” dedi. Bu cümle hepimizi çok duygulandırdı. Şehitlerimizin aileleri, yakınları bizim için çok değerli ve önemli. Bugün biz rahat rahat ülkemizde gezip dolaşıyor, yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların geride bıraktıkları aileleri ise bizim baş tacımız. Aziz şehitlerimize olan borcumuz ödenmez belki ama isimlerini yaşatmak adına bu gibi girişimlerde bulunarak bir nebze olsun vefamızı gösterebiliyorsak, ailelerini onurlandırabiliyorsak ne mutlu bize.

Geçtiğimiz aylarda, İl Başkanımız Sayın Kerem Ali Sürekli ile birlikte yapmış olduğumuz şehit ailesi ziyaretinde, şehitlerimizin annesi Elif Hanım ve babası Hasan Bey, bize evlerinin yanında bulunan okula şehit çocuklarının isimlerinin verilmesi için dilekte bulundular. İl Başkanımız Sayın Kerem Ali Sürekli’de konunun takipçisi olmamızı istedi. Biz de İl Başkanımızın bilgisi doğrultusunda ailemizle iletişimi hiç koparmadık ve bugün ailemizin isteğinin neticesini alıyoruz.

.jpg

Bizler büyük AK PARTİ ailesi olarak bu girişimleri çok anlamlı ve bir o kadar da toplumumuzun milli ve manevi değerleri açısından önemli buluyoruz. Fakat ne yazık ki bazı haddini bilmez, ahlak yoksunu kimseler milletin kendilerine verdiği makamların saygınlığını da hiçe sayarak aziz şehitlerimizin kıymetli mirasları olan ailelerine saygısızlık edebiliyor. Hepimizin malumu olan bir milletvekilinin, bir şehit yakınına olan tutumu ve üslubu tüm ülke gibi bizi de derinden yaralamıştır. Şehitlerimiz ve şehit ailelerimiz büyük Türk Milletinin kırmızı çizgisidir. Biz şehit yakınına karşı sergilenen tutumu ve sarf edilen küfrü ancak ahlaksızlık olarak yorumluyoruz. Bir daha böyle bir ahlaksızlığın yaşanmaması ise tek temennimizdir.” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.