Bircan Turgul Yörümez

Bircan Turgul Yörümez

ŞEKERPARE

Malzemeler :
 
 
2 buçuk su bardağı su
 
1 dilim limon
 
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
 
1 adet yumurta
 
2 buçuk yemek kaşığı irmik
 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Yarım su bardağı pudra şekeri
 
2.5 su barağı un
 
2.5 su bardağı toz şeker
 
20-30 adet kavrulmamış tuzsuz fındık
 
Yapılışı :
 
1 tencereye 2.5 su bardağı suyumuzu ve 2.5 su bardağı toz şekerimizi ve 1 dilim limonumuzu ekleyip şerbetimizi elde ediyoruz. Kaynadıktan sonra kapatıp 2 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Öte yandan 125 gram oda sıcaklığındaki tereyağımızı 1 adet yumurtamızı 2.5 yemek kaşığı irmiğimizi 1 tatlı kaşığı kabartma tozumuzu 1 paket vanilyamızı ve yarım su bardağı pudra şekerimizi pürüzsüz olana kadar karıştıralım. 2.5 su bardağı unumuzu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave edelim. Yumuşak kurabiye hamuru kıvamına geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım fırın tepsisini yağlayıp kopardığımız parçaları dizelim. Tam ortalarına birer fındık koyalım. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz soğuk olan şerbetimizi üzerine dökelim. Tatlımızı şerbetini çekip soğuyana kadar dinlendirelim. Ardından servise sunalım
 
AFİYET OLSUN….. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.