SELÇUK KÜLTÜR MERKEZİ CEM EVİ OLUYOR

SELÇUK KÜLTÜR MERKEZİ CEM EVİ OLUYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesinin ortak projesi olan ve açıldığı günden bu yana zaman zaman tartışmalara neden olan Selçuk Kültür Merkezinin adı; bundan böyle İbadethane (Cemevi) olarak anılacak.

Mülkiyeti Efes Selçuk Belediyesine ait olan ve 2014 yılında hizmete girerek  Alevi vatandaşların ibadethane olarak kullanmaya başladıkları Selçuk Kültür Merkezi, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in uygun görüşü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi gündemine sunulan önerge ile imar planlarına ibadethane (Cemevi) olarak değiştirilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesinin ortak projesi olan ve açıldığı günden bu yana zaman zaman tartışmalara neden olan Selçuk Kültür Merkezinin adı; bundan böyle İbadethane (Cemevi) olarak anılacak. Efes Selçuk Belediye Bakanı Filiz Ceritoğlu Sengel, aralık ayı başında İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına yaptığı müracaatta;  "Selçuk 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli uygulamalar planında Sosyal Tesis Alanı olarak belirlenmiş olan Mülkiyeti Efes Selçuk Belediyesine ait 1574 ada, 1 parselin "İbadet Alanı (Cemevi) olarak belirlenmesine ilişkin plan değişikliğine Selçuk Belediyesince uygun bulunduğu" yönündeki görüş, Kültür Sanat Dairesi Başkanlığının talebi doğrultusunda  İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemine getirildi. Söz konusu madde meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.
Seçimlerde verdiği sözleri bir bir yerine getiren Başkan Sengel; "Cemevi'nde Kendi kültürlerini yaşatan Alevi vatandaşların ibadethanelerini gönül rahatlığıyla yapmaları bizleri mutlu eder. Alevilerin kendi kültürlerini yaşattığı yerin tarifini yapmak; yalnızca onlara aittir. İnancımız ne olursa olsun yürekten saygı duymak gerekir. Daha da önemlisi bir gerçek vardır ki; Cemevleri İbadethanedir ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemeleri tarafından da kabul edilmiştir. Aksini asla düşünmeyiz. Herkes bu memlekette ibadet hürriyetine sahiptir” diye konuştu.
Başkan Sengel; "Tarihi ve doğasıyla nice kültürlerin bir arada yaşadığı güzel bir kent olan Efes Selçuk'ta her insanımız bizim için çok değerlidir. Dili, dini, rengi, fikri ne olursa olsun bugün bu değerler etrafında birleşiyor olmak ve bu değerlerimize sahip çıkıyor olmak bizleri bu kente daha çok bağlıyor. Bu düşünceyle Laikliğin en sadık bekçisi olan Alevilerin inançları doğrultusunda ibadetlerini gerçekleştirdikleri Selçuk Kültür Merkezi'nin adının imar planında artık ibadethane (Cemevi) olarak değiştirilmesi  Efes Selçuk'taki tüm yoldaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

0-163.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.