Selçuk Özdağ, “Sadık Ahmet büyük bir kahramandı”

Selçuk Özdağ, “Sadık Ahmet büyük bir kahramandı”

Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet’in vefatının 22. Yılı nedeniyle Batı Trakya’ya giden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Delinasufköy ve Menetler köylerini ziyaret etti.

Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet’in vefatının 22. Yılı nedeniyle Batı Trakya’ya giden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Dr. Sadık Ahmet’in doğup büyüdüğü Rodop ilinin Küçük Sirkeli köyü, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun doğduğu Delinasufköy ve Menetler köylerini ziyaret etti. Ziyaretleri esnasında Yunanistan Müslüman Türk azınlığın lideri merhum Dr. Sadık Ahmet'in kabrini de ziyaret eden Özdağ Sadık Ahmet gibi kaliteli, yurtsever, milleti ve devleti için canını ortaya koyan halk kahramanlarına ihtiyaç olunduğunu söyledi. 

    AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Ankara Merkez Valisi Musa Işın, Eğin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Eğin ve beraberindekilerle birlikte Batı Trakya’da bir dizi temaslarda bulundu. Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet’in vefatının 22. Yılı nedeniyle kabrini de ziyaret eden Özdağ ve beraberindekilere Sadık Ahmet Ailesi adına merhum lider Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet eşlik etti. Sadık Ahmet’in yiğit, korkusuz ve cesur bir dava adamı, lider olduğunu, kendisini rahmet ve minnetle andığını belirten Özdağ, “Avrupa Birliğine geçmiş bir ülke olan Yunanistan’da AİHM kriterlerinin Yunan vatandaşlarına başka bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına başka uygulandığını görüyoruz. Halbuki Sadık Ahmet’in kurmuş olduğu parti olan Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisinin adında ki gibi biz Yunan ve Türklerin orada dost, eşit ve barış içerisinde yaşamasını istiyoruz. Yunan vatandaşları hangi haklardan yararlanıyorsa Yunanistan’da yaşayan Türk vatandaşlarımızda aynı haklardan yararlanmalıdırlar” diye konuştu.

TÜRKİYE GÜÇLÜ OLDUKÇA HİNTERLANDIMIZDAKİ İNSANLARIMIZ DA GÜÇLÜ OLACAK

    “Türk vatandaşlarımızın sesini Yunanistan Parlamentosunda duyuran ve hak arama mücadelesinde öncülük eden Milletvekillerine teşekkür ediyorum” diyen Özdağ, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun da Gümilcine’ye bağlı Delinasuf köyü doğumlu olduğunu kaydederek doğduğu evi ziyaret etti. Yunanistan’da yaşayan Türk vatandaşların nüfusunun 120 Bin olduğunu belirten Özdağ, “Vatandaşlarımız Yunanistan’da Lozan antlaşmasıyla korunuyorlar. Ancak AİHM kriterlerinin Yunan vatandaşlarına başka bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına başka uygulandığını görüyoruz. Halbuki Sadık Ahmet’in kurmuş olduğu parti olan Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisinin adında ki gibi biz Yunan ve Türklerin orada dost, eşit ve barış içerisinde yaşamasını istiyoruz. Yunan vatandaşları hangi haklardan yararlanıyorsa Yunanistan’da yaşayan Türk vatandaşlarımızda aynı haklardan yararlanmalıdırlar. Türkiye’de 15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişimi başarılı olsaydı hinterlandımızda ki Yunanistan’da yaşayan vatandaşlarımız gibi Kırım, Bosna Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Bayır bucak Türkmenleri, Kerkük, Kuzey Kıbrıs gibi yerlerdeki Türk vatandaşlarımız sükutu hayale uğrayacaklardı. Allah’a şükür bu hain kalkışma başarılı olamadı. Güçlü bir Türkiye var, daha da güçlü olacak inşallah. Türkiye’nin güçlü olması hinterlandımızda ki insanlarımızın da daha güçlü bir yaşam sürdürmeleri demektir” dedi.

SOYDAŞLARIMIZ İÇİN TÜRKİYE BİR CAN SİMİDİ ÖNEMİ TAŞIYOR

    “Yunanistan hükümeti burada yaşayan Türk vatandaşlarımızı sadece Müslüman azınlık olarak görmekten bir an önce vaz geçmelidir” diyen Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü, “Evet bu ülkedeki insanlarımız Müslüman’dır ama etnik yapı olarak aynı zamanda Türk’türler. Dava adamları ölümsüzdürler. Sadık Ahmet’te bir dava adamı olarak kıyamete kadar anılacak. İnsanların ömürleri de yaşları kadar değil anıldıkları kadardır. Sadık Ahmet gibi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ali İzzet Begoviç, Fazıl Küçük, Rauf Denktaş ve diğer liderler, dava adamları da anıldıkları sürece yaşamaya devam edecekler. Türkiye tüm soydaşlarımız için can simidi, kalp, beyin önemi taşıyor. Dünya’nın neresinde Türk vatandaşlarımız yaşıyorsa gözleri ve kalpleri Türkiye için atıyor. Vatandaşlarımız Türkiye’yi, ana vatanlarını canlarından daha aziz biliyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı büyük hayranlık duyuyorlar. Kendisine karşı büyük bir sadakatle bağlılıkları var. Türkiye’nin geleceği ve lider ülke olması için dua ettiklerini söylediler. Recep Tayyip Erdoğan, Sadık Ahmet gibi liderler kolay yetişmiyor. Gelecek nesiller Azerbaycan’ın ilk Başkanı Resulzade’nin söylediği gibi, “Bir kez yükselen bayrak bir daha inmez” diyerek yükselen bayrağı yere indirmeyecekler inşallah. Sadık Ahmet’in programına katıldığım ve burada vatandaşlarımızla bir araya gelip dualar ettiğimiz, iyi dilek ve temennilerde bulunduğumuz için bahtiyarlık duyuyorum. Muhsin Yazıcıoğlu’da Gümülcine’ye sık sık gidip gelirdi, Sadık Ahmet’in de arkadaşıydı zaten. Bu anlamda da benim için bu program büyük önem taşıyor. Yunanistan’da ki Türk vatandaşlarımız tarihin ve atalarımızın bize emanetleridir, onların yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.