Selçuk Yaşar Sanat Galerisi kış sezonu açılıyor

Selçuk Yaşar Sanat Galerisi kış sezonu açılıyor

Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nin 2017-2018 kış sezonu, 5 Ekim’de açılacak.

Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi, kış sezonunda 11 sanatçının yüzlerce eserini ağırlayacak ve İzmirli sanatseverlerle bir araya getirecek.

Usta sanatçı Işıl Özışık’ın “Türkiye’den İzlenimler” adlı suluboya sergisi, 5 Ekim 2017 tarihinde Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde açılıyor.  Sanatçının suluboya tekniğiyle hazırlanan 33 eserinden oluşan sergi, 5 – 28 Ekim 2017 tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.  


Işıl ÖZIŞIK Kimdir?

1939 yılında Kırklareli’nde doğdu. Ankara Üniversitesi’nde Arkeoloji eğitimini tamamladı. Sanatla iç içe olan arkeoloji ve sanat tarihi branşlarında Anadolu Medeniyetleri Merkezlerinde çalışmalarda bulundu. 1970 yılında itibaren reklamcılık konusunda “Art Direktör” olarak tasarımlarıyla uğraş verirken resim çalışmalarına yoğunlukla devam etti. 

İlk sergisini 1966 yılında Ankara Fransız Kültür Derneği’nde açtı. Bu yıldan günümüze kadar yüzün üzerinde kişisel sergisiyle sanat yaşamına devam etti. Sanatçı, Londra, Paris, Zürih, Allassio (İtalya); ABD’de Washington, Baltimor, Atlanta, Warrenton kentlerinde kişisel sergiler açtı. 

Ülkemizde daha çok suluboya sanatçısı olarak tanınan Özışık, çeşitli malzemelerle de çalışmalarını sürdürmektedir. Eserlerini empresyonist (izlenimci) bir anlayışla objenin veya objelerin onda bıraktığı izlenimleri kağıt ve tuval üzerine aktarmaktadır.  Sanatçı yaşamını ABD Washington DC. kentinde sürdürmektedir. Türkiye’de her yıl kişisel sergiler açmakta, fuarlara katılmakta, İstanbul ve Ankara’daki sanat galerilerinde ve kendi düzenlediği  atölyelerinde dersler vermektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.