Selçuk'ta sivrisinek ve haşere sorunuyla mücadele başladı!

Selçuk'ta sivrisinek ve haşere sorunuyla mücadele başladı!

Selçuk Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan sivrisinek ve haşerelere yönelik hızlı bir çalışma başlattı.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Kentimizin en büyük problemlerinden biri olan sivrisinek problemini yenmek için ilgili ekiplerimizle birlikte çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmalardan en yüksek verimi alarak, halkımızın daha huzurlu bir yaz dönemi geçirmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Selçuk Belediyesi’nin özellikle sulak ve ağaçlık bölgelerde yoğunluğu artan sivrisinek ve karasineklere karşı başlattığı uçkun mücadelesi kapsamında 4 adet ULV (soğuk sisleme) cihazı, 1 adet Mist Blower olmak üzere toplam 5 araç üstü cihazıyla, 10 kişilik bir ekip, haftanın 6 günü görev alacak. 

ilaclama-(2).jpeg

Selçuk’un tüm mahallelerinde devam edecek olan çalışmalar kapsamında ayrıca coğrafi konum açısından sivrisinek ve karasinek üremesine elverişli olan bölgelerde de mücadele sürüyor. Yapılan çalışma çerçevesinde kullanılan ilaçların haşereye özgü halk sağlığı yönünden Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından onaylı olduğu, eko sistem ve ekolojik dengeye uygun ve havada kalıntı bırakmayan türde insektisitler tercih edildiği kaydedildi. 

Selçuk Belediyesi olarak larva mücadelesine de devam edeceklerini ve halkın daha huzurlu sineksiz bir yaz geçirmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını kaydeden Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, ayrıca yapılan mücadelede insana, çevreye ve ekolojik dengeye hiçbir zararı bulunmayan haşerenin türüne özgü biyolojik larvasitler kullanıldığını hatırlattı. Başkan Sengel tüm bu çalışmalar kapsamında kentsel alanda bit, kene, pire, hamam böceği gibi haşerelere mücadeleye devam edileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.