Selçuk'ta Yedi Bilgeler Bağları unutulmaz lezzetler sunuyor

Selçuk'ta Yedi Bilgeler Bağları unutulmaz lezzetler sunuyor

Yedi bilgeler içerisinde Çiy restoranın mutfağından çıkan eşsiz lezzetler, sofrada Yedi Bilgelerin üzüm bağlarından gelen şaraplarla buluşuyor.

İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan Yedi Bilgeler Bağlarında, şehrin tüm olumsuzluklarından uzak, üzüm bağlarının tam ortasında, eşsiz doğayla iç içe gizemli bir restoran Çiy. 2012 senesinde başlayan bir serüvenin yeni parçası olan Çiy restoranın mutfağından çıkan kendine has çok özel lezzetler misafirlerini adeta büyülüyor.

2012 senesinde göz doktoru Bilge ve eşi Gülgün Yamen tarafından kurulan Yedi Bilgeler üzüm bağı ve şaraphanesi içerisinde yer alan; Damla Özay’ın ortağı olup işlettiği Çiy restoran lezzet tutkunlarını ağırlıyor. Yamen Çiftinin, şarap aşklarını yaşama isteğiyle yola çıkarak hayata geçirdiği üzüm bağı ve çiftlik evinin zaman içerisinde otele dönüşmesiyle oluşan Yedi Bilgeler, muhteşem doğası ve eşsiz aromalara sahip özel yapım şaraplarıyla meşhur. 28 odalı çok şirin bir butik otel olan Yedi Bilgeler içerisinde geçtiğimiz kasım ayında hizmete giren Çiy restoran hayli iddialı. Restoranın ortağı ve işlemecisi Damla Özay, mutfakta 7 kişilik ekibiyle eşsiz lezzetlere imza atıyor. Damla’nın damak tadı ve bölgenin ruhunu yansıtan lezzetleri sunan Çiy restoranda mevsiminde doğal ve yerli ürünlerle hazırlanan yemekler çok özel şaraplarla aroma uyumunu gözeterek servis ediliyor.

Restoranın sabit bir menüsü yok menüde yer alan yemekler 6 ya da 8 hafta da bir sürekli yenileniyor. Neden mi? Çünkü Çiy restoranın mutfağının şefi Damla hanımın damak zevki doğal şartlarda ve mevsiminde yetişen, fazla kilometre yapmamış, bölgeden seçilen yemeklik malzemelerden yana da o yüzden. Damla hanım restoranın mutfağına giren sebze, meyve, et ve deniz ürünlerinin mümkün olduğu kadar bölgeden olmasına ve de mevsiminde tüketilmesine dikkat ediyor. Menülerini de mevsimlik olarak bunu esas alarak hazırlıyor. Bölgenin toprağında yetişen her şeyin yine bu bölge bağlarından çıkan şaraplarla uyum içinde olduğunu söylüyor. Menüde değişmeyen 2 kalem yemek var. Bunlardan birincisi kesilmiş kemiklerin çiy tartar eti ile birlikte servis edildiği fırın diğeri ise 1693 olarak adlandırılan çok özel çikolatalı tatlı. Çikolata ülkemize 1693 yılında ilk kez İzmir’den girmiş, likörlü vişne sorbe ile hazırlanan bu özel tatlıda adını oradan almış.

Izgara bamya, bamya turşusu ve köz biber kremasıyla servis edilen asma yaprağına sarılı granyöz ise efsane. Restoranda sürekli bulabileceğiniz yemeklerden birisi de şaraba çok yakışan Ördek. Mısır mücver, fasulye kavurması ve vişneli sosla servis edilen ördeği kesinlikle denemelisiniz. Restoran mutfağında Kehribar ismiyle 4 senedir yaşayan bir organizma olan ekşi maya mevcut. Misafirlere sunulan ekmekler her gün Kehribar adında ki bu ekşi maya hamurdan yapılıyor.

19 çeşit şarap

Türkiye’de ki sayılı 4.cü seviye WSAT öğrencisi ve şarap uzmanı olan Bilge Yamen ile birlikte şarap eşleşmesi ve uyum gözeterek yemekleri seçen Damla hanım misafirlerine eşine az rastlanır bir tadım ziyafeti sunuyor. Yedi bilgeler bağlarından çıkan Lassos ve Pythagoras 19 çeşit şarap sofrada tutkuyla hazırlanmış yemeklerle eşleşiyor. Çiy restoran çeşitli event, düğün, kokteyl ve organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor.

Otel konaklamalı sunulan organizasyon seçenekleri epey ilgi görüyor.  Ekim kasım sonbahar menüsünde ise, tuzla pişmiş pancar, ördek göğsünden alınarak üç hafta tuzda bekletilen ördek pançetta göze çarpıyor. Mandalina soslu sardalye marine ve lavantalı kuzu encik ise menüde yer alan diğer yemekler arasında. Peynirlerin hepsi yerli; misafirler için Konya’dan obruk, Erzincan’dan küflü peynir, Kars’tan gravyer ve ısırganlı kaşar peyniri getiriliyor. Ve sofraya kendilerinin hazırladığı marmelatla servis ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.