Selçuk'ta zeytinyağı işletmeleri denetlendi

Selçuk'ta zeytinyağı işletmeleri denetlendi

Selçuk Belediyesi ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren zeytinyağı işletmelerini denetlemeyi sürdürüyor.

Her yıl zeytinyağı üretiminin yapıldığı Eylül – Şubat aylarında yapılan denetimlerde sağlıklı ve uygun şartlarda zeytinyağı üretimi yapılmasının yanı sıra üretim sonucu çıkan atıkların uygun koşullarda bertaraf edilip edilmediğine de dikkat ediliyor.


Belirli bir takvim içerisinde rutin kontrollerine devam eden Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü,  Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle birlikte Selçuk ve mahallelerinde faaliyet gösteren zeytinyağı fabrikalarını denetledi.  Selçuk mücavir alanı içerisinde faaliyet gösteren on işletmenin pirina (zeytinyağı üretimi sonucu ortaya çıkan, gübre ve hayvan yemi olarak kullanılabilen madde)  sözleşmesi olup olmadığı, karasu olarak nitelendirilen atık suların nasıl bertaraf edildiği kontrol edildi. 


 Zeytinyağı üretiminde ortaya çıkan karasu,  suda bulanıklık, oksijen çözünürlüğünü azaltması sebebiyle balık ölümlerine neden olabiliyor.  Bunun yanı sıra karasu zengin organik içeriği sayesinde gübre olarak kullanılması sebebiyle de doğaya kazandırılması gereken bir atık olarak önem arz ediyor.

 

Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından alanında uzman görevliler tarafından Zabıta Müdürlüğü ile müşterek ilçedeki zeytinyağı işletmelerinde,  zeytinyağı üretiminin çıktısı olan karasu ve pirinanın en doğru şekilde değerlendirilmesi için gerekli denetimlerin her yıl planlı bir şekilde yapıldığı, ayrıca işletmelerde “çevre izin belgeleri” ve diğer bazı resmi prosedürlerin yerine getirilip getirilmediği de denetimlerde dikkat edilen hususlar arasında yer aldığını belirtildi. 


Belediye ekipleri ilçede faaliyet gösteren fırın, pastane, kuaför ve berber gibi işletmelerin belirli aralıklarla hijyen ve sağlık açısından denetimlerine de aksatmadan devam ediyor. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.