Selim Gökdemir: "İngilizce şart, çünkü..."

Selim Gökdemir: "İngilizce şart, çünkü..."

Türkiye’nin En İyi İngilizce Konuşan Öğrencileri Yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışma öncesinde gençlere hitap eden Megapol Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, İngilizce'nin iş hayatındaki yerini anlattı.

Yarışmanın lise kategorisinde Ankara’dan Buket Sıla Tuncer birinci, İzmir’den Ezgi Türer ikinci ve İstanbul’dan Fatma Dilara Akca üçüncü olurken yarışmanın ikinci günü yapılan üniversiteliler kategorisinde ise İzmir’den Melisa Avcı birinci, Doğa Tekin ikinci ve Keremcan Bayram üçüncü oldu.

f7bf1979-7cc0-40c4-ae38-9c185fdd3ae9.jpg

Yarışmada her iki kategoride de dereceye giren öğrenciler yaz tatili ödülü kazandılar. Ayrıca yarışmaya katılan öğrenciler için ESBAŞ’taki Uzay Kampı’na özel bir ziyaret düzenlendi.

Derece Koleji’nin ana sponsorluğu, ETİK’in resmi sponsorluğu ve Medical Park İzmir Hastanesi’nin de destekleriyle gerçekleştirilen iki günlük maratonun ardından Solis Proje Fabrikası Yöneticisi ve Yarışma Direktörü Ahmet Veli Olgundeniz’in Türk insanının İngilizce konuşma becerisine dikkat çekmek ve gençleri İngilizce konuşmaya özendirmek için düzenledikleri organizasyonun ülke çapında büyük bir ilgi gördüğünü belirterek her yıl yapılan başvuruların katlanarak arttığına dikkat çekti.

Yarışmanın ana sponsorluğunu üstlenen Derece Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü ise dereceye giren öğrencileri tebrik ettiğini belirterek İngilizce dil eğitiminin ülkemizde gelişimi ve 2023 hedeflerinin tutturulmasında son derece önemli olduğunu, bu tür organizasyonların gençlerin becerilerini ortaya koymalarında büyük bir fayda sağladığına dikkat çekti.

DÜNYAYA BAKIŞINIZ DEĞİŞİR

Yarışma öncesinde finale kalan gençlerle bir araya gelen işadamı Megapol Group Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir de gençlere İngilizce'nin dünya iletişiminde ve iş yaşamındaki önemini anlattı. İngilizce'nin dünyada ortak dil olarak kabul edildiğini, bunun değişmesinin de pek mümkün görünmediğini anlatan Selim Gökdemir, "Ancak benim kendi hayatımda yaşayarak anladığım konu şu; aslında yeni bir dil öğrendiğinizde farklı düşünmeyi de öğreniyorsunuz, dünyaya farklı bir gözle bakmaya başlıyorsunuz" dedi. 

İngilizce bilmeyen bir kişinin bir olayı anlamak için sadece anlatılanlarla yetinmek zorunda olduğunu da ifade eden işadamı Selim Gökdemir, "Ben çocukken hatırlıyorum; televizyon yoktu, bazı şeyleri radyodan dinler, anlamaya çalışırdık. Televizyon çıktı, olayları daha iyi anlamaya başladık. İngilizce bilmek buna benziyor. Ya anlatılanlarla yetineceksiniz ki o zaman dünyayı eksik anlıyorsunuz ya da kendiniz İngilizce'yi anlayabiliyorsanız, o zaman her türlü haberleşme enstrümanını kullanarak dünyayı takip etme ve daha doğru anlama imkanınz oluyor" diye konuştu.

İNGİLİZCE ŞART İKİNCİ DİLSE AVANTAJ

ETİK Başkanı, TÜROFED Başkan yardımcısı Mehmet İşler ise yabancı dilin turizm sektöründeki yerine ilişkin görüşlerini paylaştı. İşler, 10-15 yıl sonra İngilizcesiz bir hayatı düşünemeyeceğimizi, sadece İngilizce değil, ikinci bir yabancı dil bilmenin de artık zorunlu hale geldiğini kaydetti.

Medical Park İzmir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Zeki Hozer ise BEST CONTEST TURKEY yarışmasının gençleri İngilizce konuşma anlamında motive ettiğini belirterek özellikle tıp ve fen alanlarında ilerlemek isteyenlerin mutlaka akıcı İngilizceye sahip olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.