SELVİTOPU YÖNETİMİNDEKİ KARABAĞLAR SORUNLAR İLE ANILIR OLDU!

SELVİTOPU YÖNETİMİNDEKİ KARABAĞLAR SORUNLAR İLE ANILIR OLDU!

Ege Postası ile Gündem Programı'nda Mithat Umutoğulları ile Adem Nakçı, İzmir siyaseti ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

CHPlilerde bütün ilçelerde delege seçimleri konuşuluyor. Bu konuyu programına konu edinen Mithat Umutoğulları'nın konuğu Adem Nakçı ile Karabağlar Belediyesi'ni konuştu. Karabağlar’ın son iki kongresinde de Sıtkı Kürüm'ün bir ağırlığı olduğunu vurgulayan Nakçı, "Kentin dikey yüzeyinden gelen yani kentin dar gelirli kesinlerinden alınan oyların İzmir’in en fazla aday adayının olduğu üçüncü ilçeydi. Aslında burada ki asıl konuşma belediyeyi kim alırdı. Muhittin Selvi topu topa sert girdi. Karabağlar çok karışık bir yer. Siyasette 2 kere 2, 4 etmiyor. Karabağlar’da beklenilmeyen bir sonuç alınabilir. Karabağlar için değil ilçe başkanlığı seçiminde bütün siyasi dengeleri ben elimde tutayım mantığı var. Bu çerçevede harekete geçildi ve dizayn ona göre yapılıyor. Seçime yönelik eylemler Karabağlar’da kutuplaştırmayı da arttırıyor” dedi.

Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğulları ise Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun selefi Sıtkı Kürüm’ün yaptıkları karşısında ezildiğini ifade ederek şunları dile getirdi;

“Geldiği günden beri kentte sorunlar ile anılıyor. Karabağlar’da oturan bir isim olsam, benim belediye başkanım parti içindeki tartışmalar ile gündeme gelen, sürekli grevlerle, işten atılmalar anılan belediye başkanı için neden sandığa gideyim. Geldiği günden beri işten atılma, sürgün ve mobbingle anılan isim olarak önümüze çıkıyor. Bana bir Allah’ın kulu belediye başkanının bir prestij eseri var.”

İlçe Başkanı Nerede?

Mithat Umutoğulları, Karabağlar’da Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Özel Kalem Müdürlüğü’nü de vekaletten Ceyhan Kayhan’ın bu kadar siyasete müdahil olduğu ve siyasi kulislerde isimlerinin tartışıldığı süreçte İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın sessiz kalmasını eleştirdi. Kaosa doğru giden ortamda İlçe Başkanı Yıldız’ın partide en yetkili ismi olarak suskun kalmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, “Seçildiği günden beri bir tane örnek verin. Şu işi güzel yaptı diye. İnsanların sorununu çözse, siyaseti bilmiyor ama belediyeler ile sorunları çözdü deriz. Belediye meclis üyeleri arasında gerginlik var, birbirlerine giriyor. Kavgalar var, Partili çalışanlar ile ilgili sıkıntı var. İşten atılan var. Sürgüne giden var. İlçe başkanı bütün bunlara göz yumuyorsa ne iş yapar? Belediye ile bir işin mi var? Belediye başkanı inecek gel sana koltuğu vereyim mi diyecek. Bir daha aday olamaz. Adaylığını düşünmüyorlar” diye konuştu.

Karabağlar’da Her Siyasetçinin Bir Dönemi Var

Karabağlar siyasetindeki başkanların dönemlerini vizyona çıkan filimler sürecine de benzeten Mithat Umutoğulları; “Karabağlarda ben şunu gördüm her siyasetçinin bir dönemi var. Vizyondaki filim gibi. Geliyor sahneye çıkıyor perdede gösteriliyor. Rolü itince rafa kaldırılıyor. Yeni rol arkadaşımız kim? Ali İhsan Yıldız. Şimdi O sahne alıyor. Bence bugüne kadar Karabağlar tarihinin, ilçe başkanları tarihinin gelmiş geçmiş en kötü başkanı. Cin olmadan adam çarpan Bundan sonra bu kadar kötü başkan da göreve gelmez” dedi.

Umutoğulları’nın bu çıkışına Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı’dan da destek geldi. Nakçı, Yıldız’ın koltuğa oturmak adına herkesle iyi geçinme politikasının iflas ettiğini iddia ederek; “Oy almak için herkesten rica minnet üye aldın. Bunların altında ezilerek adam toplayan isim nasıl bu kısımlara söz geçirecek. Rica minnet oy topladın. Yanındaki adam sayısı 2 bilemedin 3. Seni göreve getiren, Yurtoğlu, Lümontepe, Cennteçeşme bölgesi senden kopmuş, Karabağlar’ın yatay kısmından aldığın destek senden kopmuş. Dikey dediğimiz bölgedeki yapı ile ADD ve Eğit-Der oluşumu senden kopmuş. Seni buraya taşıyan yapı koptu. Sen burada seçim alamazdın. Geçen dönem Polat Manduz’a destek veren yapı Orhan Polat yerine seni destekledi kazandın. Bu yapı Polat Manduz’a  destek verince  Erkan Büyükkaya ile birlikte oluşturduğunuz blok seçimde tarumar oldu” diye konuştu.

Delege Yapısı Tarumar!

Delege seçiminin çok farklı sonuçlar doğuracağını iddia eden Adem Nakçı; “Eski dönemde çok bilinen o meşhur aileler bu seçimde yok olabilir. Çok farklı bir yapı oluşacak. Delege seçimleri sonrası mevcut yapı tarumar olabilir. Son ana kadar bir anlaşma olmaz ise kimsenin tahmin edemediği çok farklı bir isim ilçe başkanı olursa kimse şaşırmasın. Zaten geçen dönemdeki bir çok isim köşesine çekilmiş durumda. Herkesin bir planı var her kes birbiriyle kesişiyor. Yarın kongre salonuna kimlerin gireceğini görürüz. Sıtkı Kürüm’ün grubu alttan alta çalışıyor olabilir. Beklenmedik birşey çıkartıyor olabilirler. O grup kapalı bir kutu” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.