Selvitopu’na EÇEV’den Teşekkür Plaketi 

Selvitopu’na EÇEV’den Teşekkür Plaketi 

(EÇEV) tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “İzmir Çocuk ve Gençlik Edebiyat Günü”etkinliğine destek olan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na, EÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Reşitoğlu tarafından teşekkür plaketi verdi

Özel İzmir SEV Koleji’nin Göztepe Yerleşkesi’nde “Yazdıkça Yazın!” temasıyla gerçekleştirilen etkinliğe katılım yoğun oldu. İzmir ve çevre illerde öncelikle çocuk ve gençler arasında okuma kültürünü geliştirmek, zenginleştirmek, eğitim süreçlerinde kitaplardan daha çok yararlanması amacıyla gerçekleştirilen etkinliğin ilki 2015 yılında düzenlenmişti.Bu yıl 3’üncü kez düzenlenen etkinlikte,"Edebiyat Günleri"ni geniş kitlelere ulaştırmasında katkı ve desteklerini esirgemeyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na teşekkür plaketi verildi

Eğitime, kültüre ve sanata öncelik veriyoruz
Tören öncesinde kısa bir konuşma yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Karabağlar’da eğitime, kültür ve sanata öncelik verdiklerinin altını çizdi. Ülke olarak en büyük sorunun eğitim, kültür ve sanat alanında eksiklikler olduğunu belirten Selvitopu,  “Ülkemiz zor ve sıkıntılı günlerden geçiyor. Bu ülke kuruluş tarihinde, Kurtuluş Savaşı'nda bile demokrasiyi, parlamenter sistemi çalıştırarak kuruluşunu sağlamıştır. Bundan sonraki süreçte de aynı anlayışla bunu sürdürecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Bu tür etkinliklere ihtiyacımız var
Karabağlar Belediyesi olarak ilçede bulunan 94 devlet okuluna hizmet olarak destek verdiklerini ve bundan sonra da bu çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Selvitopu “Ayrıca yoksul öğrencilerimize eğitim desteği sağlıyoruz. Karabağlar Eğitim Merkezi’nde(KARBEM) bin 300 öğrenciye eğitim veriyoruz. O sayıyı daha arttırmaya çalışacağız. Kültür sanat alanlarına ihtiyacımız var. Alt yapıyı tamamlamaya çalışıyoruz. Eğitime, kültüre ve sanata yılmadan, bıkmadan destek olmaya çalışacağız. EÇEV gibi kuruluşlar çok az. Biz de bu tür kurumlara elimizden gelen ölçüde destek olmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin bu tür etkinliklere çok ihtiyacı var. Yapabildiğimiz sürece toplumumuz daha çok aydınlanır ve Ülkemizdeki bu kara bulutlar dağılır.” diye konuştu. 

Teşekkür plaketleri verildi
Konuşmasının ardından EÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Reşitoğlu, kendilerini destekleyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na teşekkür plaketini sunarak teşekkür etti.
 Karabağlar Belediyesi’nin dışında bu etkinliğe destek veren Özel İzmir SEV Koleji, Fikirland Reklam Ajansı, Kelime Yayınları ile  katılan yazarlara, bu etkinliği gerçekleşmesini sağlayan danışman ve eğitimcilere de teşekkür edilerek plaketleri verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.