Sema Pekdaş: “Cumhuriyeti Sahiplenin”

Sema Pekdaş: “Cumhuriyeti Sahiplenin”

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen şenlikte bir araya geldiği gençlere, Cumhuriyete sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

İzmir’in kalbi Konak’ta 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları erken başladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve 19 Mayıs’ın gururunu paylaşmak isteyen gençler, Konak Belediyesi’nin düzenlediği Gençlik Şenliği’nde buluştu. Çınarlı’daki Üç Fidan Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü. Konak’taki ortaokul ve liselerden yüzlerce öğrenci kurulan şenlik alanında Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği 19 Mayıs’ı coşkuyla kutladı. Renkli ve eğlenceli görüntülerin de yaşandığı Gençlik Şenliği’ne Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı.

KURTULUŞUN VE KURULUŞUN KENTİ

Gençlerin 19 Mayıs coşkusuna ortak olan Başkan Pekdaş,  “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilk adımıdır. Atatürk Kurtuluş Savaşı’nı Samsun’a çıkarak başlattı, İzmir’de bitirdi. Samsun’a çıkmadan önce Hasan Tahsin 15 Mayıs’ta İzmir’de ilk kurşunu atarak milli mücadeleyi başlattı. Cumhuriyet’in temelleri 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtuluşuyla atıldı. Bu nedenle kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir’de gençliğin coşkusu, Cumhuriyetin devamı için hep önemlidir. Cumhuriyetin şehri İzmir, siz gençler için her türlü imkanı sunmaya hazırdır. İzmir sizin Cumhuriyeti sahiplenmenizi ve onu yüceltmenizi bekliyor” dedi.

DANS, MÜZİK, EĞLENCE HEPSİ BİR ARADA

Konak Belediyesi Spor Müdürlüğü’nce organize edilen Gençlik Şenliği’nde müzik, dans ve eğlence hiç eksilmedi. 19 Mayıs Ortaokulu’ndan Vurmalı Çalgılar Okul Korosu ile başlayan kutlama programı Konak Anadolu ve Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden müzik gruplarının seslendirdiği şarkılarla sürdü. Necatibey Ortaokulu ile Ömer Zeybek Anadolu Lisesi’nden dans gruplarının şovlarıyla renk kattığı şenlikte, Hürriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Şahin Akkaya, sergilediği illüzyon gösterisiyle izleyenleri şaşkına çevirirken, Nevvar Salih İşgören Denizcilik Meslek Lisesi öğrencisi Bora Ersömer, beatbox performansıyla alkış aldı.

f6536780-39f3-4a8b-9e70-89ebc98891b2

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.