Sema Pekdaş: Süreç hukuka uygun değil

Sema Pekdaş: Süreç hukuka uygun değil

2017 yılındaki 'Adalet Yürüyüşü'ne belediye ikram aracını gönderdiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Konak Belediyesi eski başkanı Sema Pekdaş, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Nilda Altın Okay- Konak Belediyesi eski başkanı Sema Pekdaş hakkında, 2017 yılındaki 'Adalet Yürüyüşü'ne belediye ikram aracını gönderdiği gerekçesiyle '237 sayılı Taşıt Kanunu'na muhalefet' suçundan açılan davanın ilk duruşması, İzmir 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ile partililer, Pekdaş'a destek oldu. Savunmanın ardından hakim, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 27 Ekim'e erteledi.

Medya Ege’ye konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sema Pekdaş, ikram araçlarının gönderilme kararının, Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçtiğini ve Kaymakamlık tarafından da onaylandığını belirterek, davanın hukuka uygun olmadığına dikkat çekti.

fuo5qoywuaea-1l.jpg

Sema Pekdaş’ın açıklamaları şöyle:

“Konak Belediyesi’nin o dönemde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun siyasi yürüyüşüne destek vermesi ve Konak ilçesinde “Herkes için adalet” sloganının afişlerinin asılması, bu sloganın yer aldığı mesajların yazılmasının FETÖ propagandası izlenimi yarattığı iddiasıyla yapılmış bir şikayet aslında. Ancak Konak Belediyesi’nin yürüyüşe verdiği destek, Belediye Meclisi’nde oybirliği ile karar alınarak verildi. Ardından Kaymakamlık onayından geçti. İkram aracı bu şekilde tahsis edildi.

Görev sürem boyunca aylık veya iki aylık kent teması belirleyerek etkinlik yapılırdı ve bu etkinliklere belirlenen tema çerçevesinde Konak Belediyesi olarak destek sunulurdu. Dolayısıyla görev sürem içinde çocuklar, kadınlar, engelliler, gönüller, demokrasi, adalet gibi temalar belirledik ve bütün bunların semtimizdeki duyarlılıkların ve farkındalıkların artırılması için etkinlerimize konu ettik. Söyleşiler, afişler düzenlendi, biz de destek verdik. Adalet teması, bizim kent teması olarak belirlediğimiz bir temaydı. Bu çerçevede destek verdik. Bunların FETÖ üyelerine destek izlenimi yaratabilecek olduğu, siyasi eylem olduğu iddia edilerek şikayet edildi. Söz konusu iddia, gelenekselleşen, rutin uygulamamız ve meclis kararı olması sebebiyle soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verildi. FETÖ propagandası konusunda açılan soruşturmanın ortadan kalkmasıyla birlikte Taşıma Kanunu kapsamında olan söz konusu dava açıldı.

kadin-baskan-profili-icin-adi-gecen-pekdas-tan-aciklama-223452.jpg

İçerisinde bulunduğumuz süreç hukuka uygun değil. Yarısı suç, yarısı değil denemez. İkram aracı da Meclis kararına göre gönderilmiştir. Biz 25 günlük süre boyunca devam eden ve Devlet Karayolunda yapılan bir yürüyüşte, çevrede market gibi yerlerin olmadığı bir ortamda, toplumsal ilişkiler çerçevesinde vatandaşlarımıza adalet temasında destek verdik. Hizmetti bu, hemşehrilerimizin yol boyu su ve benzeri ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla gönderildi. Hakkımızda şikayette bulunan kişilerin bu fiilden dolayı bir zarar görmediklerini ve İzmir’de ikamet etmediklerini söyledik. Mahkeme onlarına katılması talep etmedi ve tanık olan vatandaşların dinlenmesine karar verildi.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.