Senfoni’de Gitar Esintisi

Senfoni’de Gitar Esintisi

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO), bu haftaki konserinde gitarın genç ve başarılı ismini ağırlayacak.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO), bu haftaki konserinde  gitarın genç ve başarılı ismini ağırlayacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 13 Ocak Cuma gecesi Folkart’ın Ana Sponsorluğu’nda gerçekleşecek konser saat 20.30’da başlayacak.

  İzmir’in yetiştirdiği tanınmış şeflerden Tolga Taviş yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'na solist olarak klasik gitarın “Altın Çocuğu”  Celil Refik Kaya eşlik edecek. Programda J. Rodrigo “Gitar Konçertosu-Concierto de Aranjuez” ile J. Haydn “86 numaralı senfoni”  seslendirilecek.

  Bu konserin biletleri internet üzerinden (www.biletinial.com), Alsancak ve Karşıyaka D&R’lardan ve konserin yapılacağı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nden Cuma günü konser saatine kadar alınabilir.

Tolga TAVİŞ(Şef) 

Ülkemizde genç kuşağın kayda değer müzisyenlerinden biri olan Tolga Taviş, günümüzde orkestra şefliği, bestecilik, aranjörlük ve eğitimcilik dallarında aktif olarak çalışmaktadır.

İzmir'de doğan, çocukluk ve gençliğini bu şehirde geçiren Taviş, 1994 yılında İzmir Devlet Konservatuarı’na kabul edildi. Sınıf atlayarak 6 yılda bitirdiği bu okuldaki tüm müzikal eğitimini Tolga Alpay’dan aldı.  1999 Kasım’ında açılan sınavı kazanarak 19 yaşında Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Fagot Sanatçısı oldu. 9 yıl boyunca Antalya'da sanatçılık görevini sürdürdü ve tanınmış orkestra şefleri yönetiminde yüzlerce konser verdi.

Celil Refik KAYA(Gitar)

1991'de İstanbul'da doğan Celil, altı yaşında babası Dr. Mehmet Refik Kaya ile klasik gitara olan ilgisini başladı. 19 yaşında İstanbul'daki En Büyük Onur Derecesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı'ndan Lisans Öğrenimini kazanmış ve Türk Eğitim Vakfı tarafından "Mükemmellik" Bursu almıştır.  Celil, Mannes Koleji Yeni Müzik Okulu'nda New York'ta Müzik Yüksek Lisans programını sürdürdüğü süre boyunca Yeni Müzik Okulu Mannes Koleji tarafından "Performansta Mükemmellik Ödüllü" nü kazandı. 

Kaya, Carnegie Hall'daki D'Addario Performans Serisi'nde, konçerto gösterileri ve ana sınıflar da dahil olmak üzere ABD'nin dört bir yanındaki en prestijli konser salonlarında ve festivallerinde konserler verdi.  Genç ve başarılı sanatçı ayrıca NYC Yaz Sanatçılar serisinde Frick Koleksiyon Müzesi'nde, New York Gitar'da Mannes College'da Seminer Festivali, Teksas'ta Round Top Festivali, Güney Carolina'da Brevard Müzik Festivali, Raritan Nehri Müzik Festivali, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye'de çok sayıda radyo yayıncılığı ve konser performansı gerçekleştirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.