Senfoni'ye Cedrone ve Küden konuk olacak

Senfoni'ye Cedrone ve Küden konuk olacak

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO), bu haftaki konserinde İtalyan Şef ve Türk Keman sanatçısını konuk edecek.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO), bu haftaki konserinde İtalyan Şef ve Türk Keman sanatçısını konuk edecek. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 24 Mart Cuma   gecesi  Folkart’ın  Ana  Sponsorluğu’nda gerçekleşecek konser saat 20.30’da başlayacak.

İtalya’nın yetiştirdiği ünlü şeflerden biri  olan  Alessandro  Cedrone yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'na  solist olarak kemanda Hande Küden eşlik edecek.  Programda C.Saint Seans “İntroduction et  Rondo  Capriccioso Op.28”, M.Ravel “Cigana”, O.Respighi “Pini di Roma” ve “Fontane di Roma” seslendirilecek.

Konser biletleri internet üzerinden (www.biletinial.com),  Alsancak ve Karşıyaka D&R’lar ve konserin yapılacağı  Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nden Cuma günü  konser saatine kadar alınabilecek.

Alessandro CEDRONE(ŞEF)

Orkestra şefi ve kemancı; "L.Refice" Frosinone Müzik Konservatuvarı'ndan her iki disiplinde de pekiyi derece ile mezun oldu. Brescia'da Maestro Dora Schwartzberg ile "Romano Romanini Kurumu"nda ve Maestro M.Fiorentini ile Roma'da "ArsAcademy"dekeman için "yüksek müzik uzmanlaşma  kursları"na katıldı. A.GI.MUS solo keman,  Frosinone  "V.Mancini"  Rotary kulüp enstitüsü, Roma "2001 Müzik Ödülü", "5. Ulusal  Hyperion Yarışması" yarışmalarını kazandı. Kemancı Maestro  Uto Ughi'nin yönettiği "Roma Filarmoni" orkestralarında İtalya'da prestijli tiyatrolarda ve yurtdışında performanslar yaptı.

Hande KÜDEN(KEMAN)

2001 yılında Türkiye’nin en iyi hocalarından biri olan Daniya Kaynova ile Adana’da keman eğitimine başlayan Küden, II. “Gülden Turalı” Keman Yarışması, XIV. Edirne Uluslararası Oda Müziği Yarışması, “Necdet Remzi Atak” Keman Yarışması ve X.  Independent  Music Competition “Individualis” gibi yarışmalarında birincilik ödülleri almış ve Berlin “Ibolyka-Gyarfas” Keman Yarışmasında özel ödül almıştır. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.