Sengel duyurdu: Efes Tarlası Yaşam Köyünde eğitim başlıyor

Sengel duyurdu: Efes Tarlası Yaşam Köyünde eğitim başlıyor

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Tarlası Yaşam Köyünde Zeytin Ağacı Budama Eğitimi verileceğini duyurdu.

MEDYA EGE - Köy Enstitülerinden ilham alınarak hayata geçirilen Efes Tarlası Yaşam Köyünde Zeytin Ağacı Budama Eğitimi verilecek.

image-70bfc7bb0b40f760e8543ab30c9dae1799c10df0.png

Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile tarıma meraklı vatandaşları bilgilendirdi. Başkan Sengel, Zeytin Ağacı Budama Eğitiminin kayıtlarının başladığını duyurdu. Sengel, eğitimin 50 kişiyle sınırlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Öte yandan Efes Selçuk Belediyesi, Sürdürülebilir İş Ödüllerinde Sosyal Etki – İnsan Odaklı Proje kategorisinde Efes Tarlası Yaşam Köyü ile ödüle layık görülmüştü.

efes-selcuk-ta-meslek-fabrikasi-egitimlerinde-16581280-amp.jpg

Efes Selçuk Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla hayata geçirdiği ve doğal, adil ve sağlıklı gıdaya erişim için bir meşale önemi taşıyan Efes Tarlası Yaşam Köyü, “Yaşam toprakta filizlenir” felsefesiyle çocukluktan yetişkinliğe her yaştan bireyi üretime dahil eden eğitimler düzenliyor; yerli tohumların sürdürülebilirliğini sağlayan çalışmalar ve plantasyon alanında yetiştirilen ürünlerle Efes Selçuk’tan Türkiye’ye üretime dayalı örnek bir model sergiliyor.

Öte yandan Efes Tarlası Yaşam Köyünde sürdürülebilir tarım, gıda konularında eğitimler de verilerek vatandaşların iklim krizinin etkilerine karşı sürdürülebilir bir yaşama adım atması sağlanıyor.

Köyde, çocuklar için de birçok alanda önemli eğitimler veriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.