AK Parti eski il başkanı ihraç edildi

AK Parti eski il başkanı ihraç edildi

AK Parti İzmir eski İl Başkanı Aydın Şengül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik söylediği iddia edilen sözler nedeniyle partiden ihraç edildi.  Şengül kararı mahkemeye taşıyacak.

AK Parti kurulduğu günden bu yana parti içinde önemli görevler üstlenen, bir dönem milletvekilliğinin yanı sıra iki dönem de il başkanlığı yapan Aydın Şengül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik söylediği sözler nedeniyle MYK tarafından disipline gönderilmişti.

YAZILI SAVUNMA VERDİ

Şengül’ün geçtiğimiz günlerde Merkez Disiplin Kurulu’na yazılı savunma verdiği öğrenilirken, kurulun Şengül’ü Ankara’ya davet etmediği bildirildi. Şengül’le ilgili iddiaları ortaya koyan bazı isimlerin ise MDK’ya sözlü olarak bilgi verdiği öne sürüldü.

ak-parti-izmir-il-baskani-aydin-sengul-chp-ye-oy-verenler-hayal-kirikligi-yasiyor.jpg

İHRAÇ EDİLDİ! MAHKEMEYE GİDECEK

Edinilen bilgiye göre MDK Şengül’ü partiden ihraç etti. Şengül’e henüz resmi tebliğ yapılmazken Şengül’ün kararın bozulması için dava açacağı bildirildi. 

KOMPLO KURANLAR ORTAYA ÇIKACAK

AK Partili Şengül GÜNDEME BAKIŞ'a “Benim, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sevgimi ve sadakatimi kimse sorgulayamaz. Her koşulda bağlı olduğum ve ömrümün sonuna kadar da bağlı kalacağım Cumhurbaşkanımızın aleyhinde tek kelime konuşmadım. İsmimin, böyle bir iddianın içinde geçmesi, benim asla sindiremeyeceğim bir olaydır. Elbet, bana bu komployu kuranlar ortaya çıkacak, partimiz bu kriptolardan kurtulacak. En büyük dileğim, buna vesile olmaktır. Hakkımda disiplin sürecinin başladığı belirtiliyor, bununla ilgili yorumlar yapılıyor. Bana, resmi makamlarca iletilen hiçbir bildiri yok. Bu konuyla ilgili partim tarafından da aranmadım” açıklaması yapmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.