Şengül, “Kardeşliğimiz ve birliğimiz her şeyin üstünde”

Şengül, “Kardeşliğimiz ve birliğimiz her şeyin üstünde”

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Muharrem ayının ilk gününde Buca Cemevi’ni ziyaret ederek, vatandaşlarla birlikte oruç açtı.

Muharrem ayının tüm insanlığa huzur, bereket ve hayırlar getirmesini dileyen Şengül, “Parti olarak bugüne kadar tüm din ve inanç mensuplarının ibadetlerini rahatça yapmalarını her şeyin üstünde tuttuk. Ayrıca kutsal dini değerlerin siyasi malzeme yapılmasını da her zaman reddettik. Bu düşünce ve bilinçle hareket ederek, politikalarımızı hayata geçirdik. Kardeşlik ve beraberliğimiz her şeyin üstündedir” dedi.

unnamed-(1)-341.jpg

Buca Cemevi ziyaretine Başkan Şengül’ün yanı sıra AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan da katıldı. Muharrem ayının ilk gününde vatandaşlarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Şengül, “Mübarek Muharrem ayının ilk gününde vatandaşlarımızla sohbet ettik, oruçlarımızı da hep birlikte açtık. Dualarımızı hep birlikte gerçekleştirerek, manevi doygunluğun hazzını yaşadık. Gönül sofrasında bir araya geldiğimiz Alevi kardeşlerimizle birlikte; kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi kimsenin bozamayacağı mesajını bir kez daha verdik. Hazreti İmam Hüseyin ve pek çoğu Ehl-i Beytten olan 70 kişinin Kerbela çölünde şehit edildiği Muharrem ayının 10’uncu günü, Müslümanların ortak hafızasında yer eden büyük bir acının tarihi olarak görülmektedir. Bu elim hadise, özellikle Türk milleti başta olmak üzere ırkı, mezhebi, meşrebi ve ideolojisi ne olursa olsun bütün Müslümanların ortak hüznü ve acısıdır. Hazreti Hüseyin’in en büyük gayesi, kendisinden sonra yeni Kerbelaların yaşanmamasıdır. Bize düşen vazifelerden biri de Kerbela’dan bir ayrılık değil; birlik, beraberlik ve kardeşlik çıkarmaktır” dedi.     

unnamed-(2)-281.jpg

ALEVİ VATANDAŞLARIMIZIN TALEPLERİNİ ÖNEMSİYORUZ

AK Parti olarak Alevi vatandaşların taleplerini de her zaman çok önemsediklerini vurgulayan Şengül, şöyle devam etti:

“Cemevleri, eğitim sisteminde sağlıklı bilgilendirme, üniversitelerde araştırma ve uygulama merkezleri oluşturma gibi çeşitli konularda, Alevi kanaat önderleri ile diyalog içinde demokratik uzlaşı temelinde gerekli adımları atacağımızı, daha önce beyannamemizde ortaya koymuştuk. Ayrıca Cemevlerine hukuki statü tanınması konusu da gündemimizde.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.