Seniye Nazik Işık'tan İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyaret!

Seniye Nazik Işık'tan İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyaret!

İzmir Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’i İGC Karataş Basın Merkezi’nde ziyaret etti.

Ziyarette basın sektörü ve gazetecilerin durumu değerlendirildi, kent konseyi çalışmaları hakkında bilgi verildi. Ayrıca 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için Kent Konseyinin yaptığı basın açıklaması Nazik Işık tarafından İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’e sunuldu.

Çok Sesli Basın Demokrasinin Varlığı ve Güvencesidir

Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık görüşmede, basın sektöründe son yıllarda baskın hale gelen tek sesliliği eleştirdi. Etkin bir basın, demokratik ve özgür bir yaşam için çok sesli basına, ifade özgürlüğüne ihtiyaç olduğunu vurguladı.

“Çok sesli, etkin, kısıtlamalara maruz kalmadan kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirebilen bir medyanın varlığı, demokratik ve şeffaf toplumun var ve sürdürülebilir olma şartıdır. Toplumun doğru bilgilendirilmesi ve haber alma hakkının tam anlamıyla kullanılmasında rolü olan önemli ve değerli bir güçtür. Bu gücün toplumsal sorumluluk bilinciyle, meslek ahlakı ve tarafsızlık ilkelerine uygun bir şekilde kullanılması, tüm kurumlar ve varlıklar üzerinde, hepimiz adına bir denetim oluşturur, demokrasinin gelişmesine doğrudan katkı yapar.” dedi.

İnternet Gazeteciliği ve Görsel Medyaya Önem Verilmeli

Başkan Işık, çağın en önemli haber alma kaynaklarından internet gazeteciliğine dikkat çekti. Sansür ve baskıdan uzak bir şekilde, doğru kaynaklarla haber akışının sağlanması ve ülkenin dünya basın özgürlüğü sıralamalarında daha iyi sıralarda yer almamız gerektiğini söyledi;

“Ülkemizin, iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeye uyum sağlayan yazılı ve görsel basın, sosyal medya ve internet gazeteciliği alanlarında dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer almasını arzu ediyoruz. Basın çalışanlarının sansür ve oto sansür arasına sıkışmış bir biçimde habercilik yapmaktan çıktığı, dünyada tutuklu gazeteciler sıralamalarında ön sıralarda yer almadığımız günler görmek istiyoruz.”

Gazeteciler Öncelikli Aşı Grubunda Yer Almalıdır

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen görüşmede tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle gazetecilerin de riskli meslek grupları içinde yer aldığını vurguladı. Ülkemizde uygulanacak aşı çalışmalarında basın çalışanlarının da öncelikli aşı yapılacak gruplarda yer alması gerektiğini söyledi.

Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık, “Biz 30 Ekim İzmir depreminde çadır alanlarında 24 saat kesintisiz görev yapan gazetecileri gördükçe, çalışan gazetecilerin Covid-19 aşısı yapılacak gruplar arasında öncelikli olmaları gerektiğinden emin olduk. Sağlık Bakanlığı’nın ve Cumhurbaşkanlığı’nın oluşturacağı öncelikle aşı olacaklar listesinde sağlıkçılar, belediye hizmetlerinde çalışanlar gibi çalışan gazetecileri de ön sıralarda görmek istiyoruz.” diyerek görüş belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum